Ion Iliescu este un nume greu al politicii din România. El a fost primul român care a condus țara după îndepărtarea regimului comunist. Acum s-a aflat ce pensie încasează românul.

Citește și: În ce stadiu se află Dosarul 10 august. În urmă cu 4 ani peste 100.000 de români au fost alungați din Piața Victoriei cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă

Mulți oameni se întreabă ce pensie încasează Ion Iliescu. Fostul președinte al României are o pensie mărișoară. De astfel, există o diferență între el și cel mai bogat pensionar al țării noastre.

Cuponul de pensie al lui Ion Iliescu

Ion Iliescu are 92 de ani și o pensie de 3.916 lei, arată fanatik.ro. Totuși, politicianul mai beneficiază și de o indemnizație pentru ocuparea funcției supremă în stat, iar suma se ridică la valoarea de 5.331 de lei.

Citește și: Miron Cozma, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Lunar, fostul președinte încasează o sumă de 2.000 de euro. Potrivit unei declarații a lui Ion Iliescu de avere, acesta deține și un apartament în București. Apartamentul a fost achiziționat în anul 1996 și are o suprafață de 156 de metri pătrați.

Deși are o pensie măricică, nu se poate compara cu cel mai bogat pensionar al României. Așadar, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a mărturisit că cea mai mare pensie a țării depășește suma de 78.000

de lei, însă toate contribuțiile acoperă o pensie de puțin peste 5.000 de lei.

Citește și: De ce a aprins George Simion lumânări de ziua lui Ion Iliescu în 2009 (video)

Mai exact, ministrul Muncii a declarat că este o pensie de serviciu, care ajunge la valoarea totală de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi.

Citește și: Mesajul lui Ion Iliescu, transmis după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Sfârșitul unei epoci istorice”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si