Guvernul urmează să ofere românilor 400 de lei de persoană. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a oferit detaliile necesare cu privire la programul care se va desfășura pe parcursul acestui an.

Programul Rabla va suferi mai multe modificări

Potrivit Ministrului Mediului, Programul Rabla pentru Electrocasnice  va suferi mai multe modificări începând cu acest an. Persoanele care au solicitat un voucher și nu l-au folosit, vor avea interdicție de a mai participa.

”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Citește și: Programul Rabla pentru Electrocasnice începe din nou. Cum se vor acorda voucherele în decembrie 2022?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Condițiile de piață vor trebui reanalizate fiindcă pe parcursul unui an se pot schimba o mulțime de lucruri.

”Există posibilitatea creşterii valorii. Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor (n.r.

la energie, )”, a mai adăugat ministrul.

Care sunt condițiile de înscriere în program?

Pentru a putea beneficia de acest program, românii trebuie să aibă domiciliul în România, să nu aibă obligații la bugetul de stat sau cel local, să aibă minim 18 ani, să dețină o carte de identitate valabilă, să predea electrocasnice vechi când le vor achiziționa pe cele lor și să semneze acordul despre prelucrarea datelor cu caracter personal de către AFM.

Citește și: Programul Rabla începe în câteva zile. Oficialii au anunțat un buget mai mare pentru acest an


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si