Recent, în Timișoara a luat amploare un caz în care un om, proprietarul apartamentului în care locuia, a fost dat în judecată de vecini pentru că avea animale de companie. Această situație ar putea fi folosită de acum încolo în eventuale procese din țară.

De curând au apărut primele informații despre sancțiunile pe care le riscă proprietarii de câini și pisic i dacă ajung în conflict cu vecinii, pe tema patrupedelor.

Citește și: VIDEO: Un urs a creat panică pe străzile din Sibiu. A fost emis mesaj RO-Alert

Ce riscă proprietarii de animale de companie

În prezent, țara noastră nu are o lege clară cu privire la animalele de companie. Totuși, sentința dată de Curtea de Apel București ar putea fi folosită ca o bază pentru eventualele viitoare neînțelegeri ce pot apărea între cei care au câini ori pisici și vecini.

Asociațiile de proprietari îi avertizează pe cei care au animale de companie că vecinii nu trebuie să fie deranjați, dar este posibil ca acest lucru să se schimbe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Salvamontiştii încearcă, de peste o oră şi jumătate, să salveze un Cane Corso din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ

Este posibil ca persoanele care vor să țină în apartament un câine sau o pisică să aibă nevoie de acordul vecinilor pentru acest lucru, ceea ce înainte nu s-a întâmplat.

De la ce a pornit totul

Decizia luată de Curtea de Apel Timișoara în procesul unei femei care a contestat decizia Consiliului Local, poate fi folosită ca bază juridică și ar putea fi chiar motivul pentru care vecinii să nu mai permită celorlalți locatari să aibă câini sau pisici în casă.

Citește și: FOTO/VIDEO- Ele sunt animăluțele care au supraviețuit cutremurelor din Turcia. Imaginile emoționante fac înconjurul lumii

Cei care își supără vecinii cu prezența animalelor de companie în apartament ar putea fi dați în judecată de ceilalți locatari sau chiar pot fi amendați. De asemenea, se ia în calcul și varianta în care proprietarii apartamentelor care țin în casă pisici și câini să fie nevoiți să plătească despăgubiri vecinilor.

Citește și: Clipe de panică pentru o bătrână din Mehedinți, după ce cățelul ei a căzut într-o fântână. Misiunea i-a emoționat pe pompieri

În plus, este luată în calcul și varianta în care proprietarii de apartament care țin în casă pisici și câini să fie nevoiți să plătească despăgubiri vecinilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si