Dalibor Destanovic, un antrenor sârb de doar 47 de ani a murit chiar în timpul unui meci de baschet, la Focșani. Bărbatul a făcut infarct şi s-a prăbușit pe teren, în faţa elevilor şi a spectatorilor. Mai mult, cu toții spun că bărbatul poate ar fi supraviețuit dacă ambulanța venea mai repede și dacă avea și medic. Pe de altă parte însă, serviciul de Ambulanţă Vrancea se apără și susține că, în momentul tragediei, un singur doctor era pe tură şi se afla la alt caz.

Totul părea să fie în regulă în timpul meciului, iar Dalibor Destanovic sau Dixon, aşa cum i se mai spunea antrenorului își încuraja elevii echipei Phoenix Galaţi. Apoi, bărbatul se prăbuște, dintr-o dată iar toți aleargă într-un suflet să-l ajute, însă bărbatul era deja în stop cardio respirator.

Prietenii antrenorului, devastați de incidentul șocant

Chiar și un asistent medical a încercat resuscitarea antrenorului, însă, fără succes. Prietenii lui au vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cel care iubea atât de mult baschetul.

”L-am cunoscut pe Dixon în sezonul de Campionat Național 2021-2022, el fiind antrenorul echipei Phoenix Galați, categoria de vârstă U15, în acea perioadă. De la bun început a fost o persoană deschisă, carismatică, prietenoasă și civilizată. Ori de câte ori îi puneam întrebări legate de baschet, era acolo, gata să dea sfaturi și să ajute”, a povestit Florin, antrenor de baschet la Iași.

Pritenul antrenorului a povestit despre cât de mult iubea baschetul și cât de dedicat era acestui sport.

Pritenul antrenorului a povestit despre cât de mult iubea baschetul și cât de dedicat era acestui sport

[Sursa foto: Florin Bucuresteanu - Facebook]

Citește și: 4 persoane au fost găsite moarte în apropierea unui hotel din Cancun

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”A fost fericit în sala de sport, și din păcate, acolo a sfârșit. Presiunea și stresul trăite secundă de secundă ca antrenor își spun cuvântul în ani de zile, te uzează și te afectează psihologic. Din nefericire, în situația lui, a fost fatal. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în pace, prieten bun și drag”, a mai adăugat antrenorul, profund afectat.

”A fost un prieten loial, cu un zâmbet mare și un om foarte pozitiv. Ne-am întâlnit pentru prima dată în Bosnia în 2002, când am jucat unul împotriva celuilalt într-un singur meci. El a fost un jucător cu performanțe foarte bune. Când am început tabăra mea de baschet în 2012, el a fost unul dintre primii antrenori pe care i-am ales să lucreze cu copiii. Pe teren, ca antrenor, profesionalismul său a fost la un nivel foarte mare”, a spus Sasha Tochov.

Sute de mesaje pentru antrenor

De asemenea, pe pagina de Facebook, Dalibor Destanovic  a primit sute de mesaje, inclusiv de la Federația Română de Baschet.

”Ai împărtășit cu noi toate cunoștințele tale, ai inițiat mii de copii și i-ai ajutat să performeze în tainele baschetului cu multă căldură, zâmbete si mici glumițe atunci când erau într-o pasă mai proastă”, a scris cineva.

Dalibor Destanovic - antrenor de baschet

Dalibor Destanovic - antrenor de baschet 

[Sursa foto: Federatia Romana de Baschet - Facebook]

Și o elevă a antrenorului a făcut o postare pe Facebook, în care i-a mulțumit acestuia pentru tot.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Am încercat să evit cu cât posibil acceptarea faptului că te-ai stins coach, pentru că nu îmi vine să cred că poate exista o lume în care tu nu ești antrenor, în care nu ești antrenorul meu. Știu că am avut certuri, momente în timpul meciurilor când te auzeam strigând ,,hai Chinga” și știam ca fac ceva greșit, însă indiferent de ce făceam greșit tu mereu mă felicitai și reușeai să mă ridici de jos și să mă îndrumi în continuare”, a scris fata.

Ultimii şase ani din viaţă, antrenorul sârb i-a dedicat juniorilor din Galaţi. Dusese echipa până la turneul final al Campionatului Naţional Under 16. Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi pentru neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă. Trupul antrenorului va fi repatriat în Serbia, unde va fi înmormântat.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si