Peste 10 kilometri din Autostrada A0, între localitățile Bragadiru și Jilava, vor fi inaugurată în această vară, potrivit ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu. Doar că în realitate, aceasta prinde contur mai mult pe hârtie. Inelul de nord al viitoarei autostrăzi mai are de așteptat.

Citește și: VIDEO- Peste 1.500 de autovehicule au fost blocate în trafic pe o autostradă din Rusia, din cauza unei furtuni de zăpadă

Adina Iliescu, reporter Kanal D: ”Suntem pe lotul 1 din partea de nord a autostrăzii de centură, porțiune ce leagă DJ 60 1A de DN1 Corbeanca. Aici, pe cei 17 kilometri lucrările nici măcar nu au început și asta pentru că acest contract nu a fost încă atribuit.”

Citește și: VIDEO/ FOTO- Trafic blocat pe DN1 ȘI DN73A din cauza ninsorilor abundente

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Compania de Drumuri reevaluează ofertele și este la a cincea încercare de a desemna un câștigător. După semnarea contractului, un an va dura proiectarea și alți doi execuția lucrărilor.

Din cele patru loturi împărțite pe arcul de nord, pe un singur segment, respectiv lotul 2, stadiul lucrărilor este de 51%.

Sorin Grindeanu: ”Pe A0 Sud, lotul 2, cel pe care ne aflăm aici, trebuie să fie finalizat în vara acestui an, celălalt, lotul 1, undeva în noaptea târzie a acestui an dar până la sfârșitul anului 2023. Cei 33 de kilometri care reprezintă cele două loturi trebuie să fie finalizate.”

Autostrada A0, inel în jurul Bucureștiului, va avea o lungime totală de 100 de kilometri și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3.

Iar în cel mai optimist scenariu, vom putea circula pe întreaga șosea de viteză abia în 2025.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si