Primarul metropolitan al Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, și-a continuat campania electorală în Erzurum, dar în timpul discursului său, un grup a atacat cu pietre autobuzul electoral. Mitingul a fost întrerupt din cauza tensiunii. Ca urmare a atacului cu pietre, unii dintre participanți au fost răniți. Guvernatorul din Erzurum a anunțat că 17 persoane au fost internate în spitale, potrivit NTV.

Imamoğlu a declarat: "Acest lucru nu are nimic de-a face cu Erzurum".

Ministrul de interne Süleyman Soylu l-a vizat pe İmamoğlu și a spus: "El este cel care a creat provocarea". Purtătorul de cuvânt prezidențial İbrahim Kalın a declarat: "Acest lucru nu este acceptabil. De asemenea, nu este frumos să atribui acest lucru tuturor locuitorilor din Erzurum".

Citește și: Un polițist a fost atacat cu o furcă. Agresorul este un bărbat care se certa cu vecinii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Mitingul organizat la Erzurum cu participarea primarului municipalității metropolitane din Istanbul, Ekrem İmamoğlu, a fost întrerupt din cauza atacului unui grup cu pietre. Imamoğlu urma să se adreseze publicului în Piața orașului Havușbașı din Erzurum.

Mai mulți oameni au fost răniți în atacul cu pietre

Cu toate acestea, când susținătorii CHP au mers în piață pentru a decora zona, au văzut că autobuzele publice  nou achiziționate de municipalitatea metropolitană Erzurum au fost aduse în piață pentru promovare. Mai mult, evenimentele s-au inflamat din nou când Imamoğlu s-a urcat în autobuz.

 

Un grup adunat în acel moment a atacat autobuzul cu pietre. Imamoğlu a încercat să se protejeze de pietrele aruncate cu ajutorul unei umbrele deschise de gărzile de corp.

Mitingul a fost apoi întrerupt. Geamurile autobuzului au fost sparte, iar unii dintre participanți au fost răniți. Tensiunea a crescut pe măsură ce autobuzul a părăsit zona de miting. 

Ekrem İmamoğlu, care s-a întors la Istanbul după evenimente, a fost întâmpinat de un grup aglomerat la aeroportul Sabiha Gökçen. Ținând un discurs aici, Imamoğlu a declarat: "Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Erzurum nu a atins nici măcar un fir de praf pe dragii mei frați și surori din Erzurum. Acest lucru nu are nimic de-a face cu Erzurum. Erzurum nu și-a luat numele Dadaș degeaba. Erzurum este curajos, ei sunt nepoții lui Nene Hatun. Nu am nicio îndoială că Erzurum nu este un oraș care va lăsa o mână de oameni care nu știu clar ce sunt, îi vor pune la locul lor și le vor da un răspuns", a spus el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si