Turiștii și locuitorii din Brașov se pot bucura de acum de restaurante și de terase mai mult. Programul acestora se va prelungi până la miezul nopții.

Terasele și restaurantele din zona istorică a Brașovului vor fi deschise până la miezul nopții

Sebastian Radu, viceprimarul Brașovului a informat cu privire la noul program de funcționare al restaurantelor și teraselor din zona istorică:

PROGRAM NOU pentru terasele și restaurantele din ZONA ISTORICĂ a Brașovului, prelungit până la miezul nopții (ora 24)! Mai multă relaxare și distracție, dar și, automat, mai mulți bani. Modificarea este benefică atât pentru #brașoveni și turiștii care ne vizitează, cât și pentru agenții economici din domeniul alimentației publice și, implicit, pentru bugetul orașului nostru.

Citește și: VIDEO- Hotelierii de pe litoral duc lipsă de personal pentru baruri și restaurante

După mai multe discuții, în ședința ordinară de azi a Consiliului Local, grupul consilierilor PNL MUNICIPIUL BRAȘOV a aprobat modificarea HCL nr. 587/ 2019. Astfel, programul teraselor și restaurantelor din centrul istoric va fi extins de la ora 22:00 până la ora 24:00.

Citește și: VIDEO- Hotelierii de pe litoral duc lipsă de personal pentru baruri și restaurante

Noul program anunțat de viceprimar

Hotărârea de astăzi precizează foarte clar:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pentru agenții economici care dețin în zona istorică a Municipiului Brașov atât punct de lucru cu activitate de alimentație publică, cât și terasă autorizată conform legii, orarul de funcționare poate fi până la ora 24:00, fără a fi obligatorie prezentarea acordului notarial al vecinilor limitrofi punctului de lucru.

Agentul economic trebuie să asigure păstrarea ordinii și liniștii publice în cadrul perimetrului locației – respectiv prevederile cuprinse în Legea nr. 61/ 1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Citește și: VIDEO- Scandalul palmierilor din Sectorul 3 al Capitalei continuă. Viceprimarul Lucian Judele: „A luat și mandarini, portocali, măslini”

În cazul în care agentul economic difuzează muzică într-o locație neizolată fonic și care ar putea afecta liniștea și ordinea publică, programul muzical se va întrerupe la ora 22:00.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În situația în care vor exista mai multe reclamații cu privire la încălcarea ordinii și liniștii publice se va putea schimba orarul de funcționare la punctul de lucru, revenindu-se la ora 22:00.

Citește și: 5 sfaturi utile pentru a crea o atmosferă perfectă într-o cafenea

Acesta este un PAS ÎNAINTE pe care îl facem pentru a susține mediul de afaceri local, fără a afecta însă calitatea vieții concetățenilor noștri care locuiesc în centrul istoric al Brașovului! ”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si