În ultimul an, prețurile de pe piața imobiliară au înregistrat o creștere semnificativă. Însă, în unele zone prețurile s-au aflat într-o ușoară scădere. Agentul imobiliar, Andu Cristea a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre prețurile din București, cât și despre cele mai căutate zone.

”Zona centrală este una dintre cele mai căutate”

”Din punctul meu de vedere, piața imobiliară este în continuă mișcare, prețurile fluctuează de la o lună la alta.

Acum este într-adevăr un moment potrivit pentru a vinde o proprietate, evident la un preț corect. Proprietarii care decid să iasă pe piață cu prețuri mari, niciodată nu o să își vândă proprietățile. Închirierile de apartamente ori garsoniere în București, întotdeauna au mers pentru că în permanență sunt chiriași care se tot mută”, a spus agentul imobiliar.

Citește și: Ce avere avea Stephan Pelger? Obiectele prețioase găsite în locuința designerului!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Dar la fel ca și în cazul vânzătorilor, prețul corect este cel care decide și în cazul închirierilor de imobile. În general, se închiriază cel mai repede o garsonieră, ori apartamentele cu două camere, este evident că zona centrală este una dintre cele mai căutate, dar și zonele precum Dristor, Titan, Vitan, Iancului, Piața Muncii ori Obor sau Ștefan cel Mare sunt foarte căutate”, a mai adăugat Andu Cristea.

Citește și: O locuință din Buzău a fost distrusă în urma unui incendiu. Pompierii au intervenit

Conform site-urilor de anunțuri, În București, cu 38.800 de euro poți cumpăra un apartament cu 2 camere, la parter cu o suprafață de 40 m.p, în Sectorul 4, pe strada Drumul Găzarului. Însă este vorba despre o locuință într-un bloc de 4 etaje construit în anul 1975. Potrivit unei analize de pe platforma  imobiliare.ro, în luna mai prețurile apartamentelor disponibile spre vânzare în București au scăzut ușor, cu 0.1%, adică cu 2€/mp, față de luna aprilie. Astfel, între 01.05.23- 31.05.23, prețul unui apartament era de 1.498 €/mp.

”La o garsonieră de închiriat, în jur de 35-40 mp, prețul ar fi de aproximativ 250-270€/ lună. La apartamentele de 2 camere, tot de închiriat, prețul este de aproximativ 300-350 €/ lună. Iar la cele de vânzare, un apartament de 2 camere de 40 mp, prețul este de maximum 50.000 €. Apartamentele de 3 camere de vânzare, în jur de 60 mp, prețul aproximativ este de 65.000-72.000 € în funcție de dotări, zonă, etaj, etc ”, a precizat agentul imobiliar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si