Femeia în vârstă de 39 de ani și cei trei copii au acuzat stări de rău, imediat după ce au mâncat jeleuri produse în afara țării.

O femeie și trei copii din Neamț au ajuns la spital după ce ar fi mâncat jeleuri produse în afara ţării

“Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 17 iunie, în jurul orei 12.00,

o femeie de 39 de ani, împreună cu trei copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, ar fi consumat mai multe jeleuri, fabricate în afara ţării, ulterior aceştia manifestând o stare de rău şi fiind transportaţi la o unitate medicală, din municipiul Roman”, a anunţat IPJ Neamţ

Citește și: O aeronavă a aterizat de urgenţă la Bucureşti după ce un pasager a decedat

Jeleurile proveneau din afara țării și au fost aduse de un prieten de familie.

În acest caz, polițiștii din Neamț au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă.

Eleva din Cluj care s-a înecat cu un jeleu la școală a murit. Ea a stat internată 6 zile în spital

Eleva în vârstă de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu, în timp ce era la școală, în comuna clujeană Geaca, a murit, în cursul zilei de marți, la Spitalul de Copii din Cluj. 

Ea a fost internată pe secția de Terapie Intensivă și a fost asistată de aparate până în ultimul moment, pentru a-i menține funcțiile vitale. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Îngrijorări nejustificate sau risc real? Impactul zvonurilor asupra consumului de pește din Marea Neagră în România, după poluarea de pe Nipru

Joi, la data de 26 aprilie, în timp ce se afla la școală, adolescenta a rămas fără aer într-o pauză, la scurt timp după ce s-a înecat cu un jelu. Colegii săi au văzut-o cum se chinuie să respire, dar nimeni nu a intervenit. Apoi, ea s-a prăbușit la pământ, inconștientă.

Din nefericire, nimeni din jurul ei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, care în majoritatea situațiilor de acest fel îi salvează pe oameni.

Cei prezenți la scenă au sunat la 112, iar primii care au încercat să îi acorde primul ajutor au fost cei de la cabinetul din comună care au început manevrele de resuscitare în scurt timp. Ulterior, la școala unde învăța tânăra a ajuns și un echipaj SMURD, iar paramedicii au continuat resuscitarea.

Citește și: FOTO- Acest produs cosmetic este periculos. Două loturi au fost contaminate microbiologic: „Nu mai utilizați produsul!”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Singura ambulanță cu un medic, din zona Dej-Gherla, a reușit să ajungă la școală după o oră. Echipajul medical a reușit, de această dată, să-i deblocheze căile respiratorii fetei, pentru că jeleul era lipit de laringe. Apoi, la aproximativ 10 minute distanță, inima fetei a început să bată și a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Copii din Cluj.

Copila a murit la spital

Tânăra a ajuns în stare gravă la unitatea spitalicească, având nevoie de suport mecanic pentru a-i menține funcțiile vitale. Din nefericire, în cursul zilei de marți, la data de 2 mai, ea a încetat din viață.

Citește și: De ce sunt importante probioticele pentru mamă și copil încă din timpul sarcinii

După aproape o săptămână pe terapie intensivă, în comă profundă, starea s-a agravat zi de zi, iar organele ei au cedat unul după altul.

Atât martorii cât și cei care au auzit despre cazul tragic al copilei sunt de părere că lucrurile puteau sta altfel, iar ea putea supraviețuit, dacă s-ar fi găsit rapid o ambulanță dotată corespunzător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si