Avocata Yelena Ponomareva, în vârstă de 46 de ani, a spus că a fost diagnosticată cu arsuri chimice de gradul doi la ochi în urma atacului efectuat de un atacator neidentificat.

Citește și: Şase persoane au fost ucise într-o explozie la o fabrică din Rusia

O fotografie distribuită de o colegă de barou a avocatei i-a arătat capul, brațele și rochia acoperite complet de antisepticul verde, cunoscut în Rusia sub numele de zelyonka.

Citește și: "Palatul" lui Prigojin, luat cu asalt de oamenii lui Putin. Lingouri de aur, peruci și arme automate, confiscate în direct la TV

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Institutul independent de știri juridice Advokatskaya Ulitsa a declarat că Yelena Ponomareva s-a aflat sub protecția statului în urma atacurilor din trecut.

Atacurile cu vopsea, marca agențiilor secrete din Rusia

„Am primit și anterior amenințări la adresa vieții și sănătății mele... în legătură cu activitatea mea profesională”, a scris Yelena Ponomareva pe Facebook vineri dimineața, fără a preciza care activități în special ar fi făcut-o ținta unui astfel de atac.

Ponomareva a încărcat o fotografie cu mașina ei acoperită cu vopsea albă, spunând că anterior a fost vandalizată cu vopsea și că i s-au perforat cauciucurile.

Ponomareva  vopsea

Ponomareva, acoperită cu vopsea 

Ponomareva a încărcat o fotografie cu mașina ei acoperită cu vopsea albă

Ponomareva a încărcat o fotografie cu mașina ei acoperită cu vopsea albă

Asociația avocaților din regiunea Moscova, care a raportat pentru prima dată atacul asupra avocatei joi seara, a declarat că forțele de ordine nu au deschis încă o anchetă penală asupra incidentului.

A fost al doilea atac care a folosit zelyonka în

această săptămână, jurnalista premiată Yelena Milashina, de la Novaya Gazeta, a fost agresată cu brutalitate și acoperită cu antiseptic verde în Cecenia, marți.

Atacurile care utilizează vopsea au devenit larg răspândite în Rusia, deoarece atât criticul întemnițat de la Kremlin, Alexei Navalny, cât și jurnalistul laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov, au fost atacați cu zelyonka.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si