Atunci când plecăm la drum lung este important să ținem cont de poziția pe care o avem în mașină pentru a evita durerile de spate. O serie de sfaturi urmează să le aflăm de la Alexandru Ilie, fizioterapeut.

Citește și: VIDEO- Se anunță o săptămână cu noi scumpiri la carburanți. Cât vor plăti acum șoferii

Perna specială pentru gât sau spate, ajutor pentru călătoriile de lungă durată

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Care este poziția potrivită pe care ar trebui să o avem atunci când plecăm cu mașina?”

Alexandru Ilie, fizioterapeut: „Eu recomand tuturor să-și regleze spătarul un pic spre spate. Niciodată spătaru să stea drept la 90 de grade, pentru că vor apărea dureri lombare și dureri în articulația coxofemurală. Scaunul este lăsat ușor pe spate, la 100 de grade, 150 grade distanța față de volan. Pentru a putea reduce durerile la distanțe lungi, în cazul în care suntem pasageri, este extrem de important să activăm această pompă periferică.”  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Există și anumite obiecte care ne-ar fi de folos pe timpul călătorie: o pernă specială pentru gât sau pentru spate.”

Alexandru Ilie, fizioterapeut: „Eu recomand pernele care se pot chiar umfla și ajusta înălțimea, în așa fel încât, capul să poată să rămână cât mai fix. Să evităm această adormire, cu capul într-o parte, te trezești cu gâtul înțepenit.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Ce ar trebui să facem atunci când călătorim cu avionul?”

Alexandru Ilie, fizioterapeut: „În cazul călătoriei cu avionul, mai ales dacă vorbim de călătorii în Europa, unde zborul este în jur de 3 ore, eu recomand ca la fiecare oră dacă este posibil să ne ridicăm în picioare și să ne deplasăm spre toaletă, chiar dacă nu avem această nevoie.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si