Milioane de români ar putea fi afectați de aceste modificări ce au avut loc de curând. 

Astfel, potrivit Ministrului Muncii, anumite sporuri și bonusuri ale bugetarilor ar putea fi tăiate, iar angajații de la stat ar putea fi plătiți în funcție de performanță.  

Ce se va întâmpla cu veniturile angajaților

Acest lucru presupune faptul că veniturile angajaților de la stat vor fi compuse dintr-o componentă fixă și una variabilă.

De asemenea, unele sporuri vor dispărea, iar în timp, angajații români vor primi banii în funcție de performanță.  

Citește și: VIDEO- Dorința supremă a tinerilor, independența financiară. Ce fac tinerii pentru a o obține

Ce a transmis Ministrul Muncii

Ei sunt angajații români care ar putea să nu mai beneficieze de sporuri. Ministrul Muncii anunță modificări importante

Ei sunt angajații români care ar putea să nu mai beneficieze de sporuri. Ministrul Muncii anunță modificări importante

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Ne gândim să condiționăm venitul de performanța pe care angajatul o are. În sistemul bugetar este prima data când se pune această problemă. Este partea care va aduce cel mai mult plus României.

Unii angajați poate că și-au pierdut motivația, poate au gândit că timpul trece, leafa merge. Nu e suficient să câștigi un concurs să continui să lucrezi acolo, să ai spor de vechime. Trebuie sa faci mai mult, sa fii eficient, sa fii ce trebuie în sensul livrării serviciilor și astfel venim cu componenta de performanță, formula o anunțăm curând ”,

a declarat Simona Bucura Oprescu, potrivit RomâniaTv.

Acest lucru presupune faptul că niciun salariu de bază de la stat nu va mai fi mai mare decât cel al președintelui. Potrivit datelor oficiale, 13.500 de bugetari primesc în prezent peste 12.000 de lei. 

Citește și: VIDEO- A abandonat calea bisericii pentru aleasa inimii. Starețul este acuzat de enoriași pentru alegerea făcută

În prezent, la stat sunt peste 50 de tipuri de sporuri, printre care: pentru condiţii grele de muncă sau suprasolicitare neuropsihică, pentru munca în ture, gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si