Ca să reducă numărul de accidente de pe șosele din România, autoritățile vor monitoriza drumurile publice cu camere radar.

Citește și: Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în Grecia. Soarta piloților este necunoscută

Vor fi amplasate 500 de camere care vor supravegha atât viteza mașinilor, cât și rovinieta

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Într-adevăr nu mai este mult până când vom vedea instalate pe cele mai importante șosele din România sistemele de camere radar. Vorbim practic despre proiectul e-Sigur, promulgat anul trecut de președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mai exact, vor fi 500 de camere care vor monitoriza viteza șoferilor, dar și valabilitatea sau existența rovinietei.  În plus, proiectul mai conține și 300 de radare mobile.

Bineînțeles, toate acestea au rolul de a monitoriza comportamentul șoferilor în trafic. Camerele vor înregistra și dacă șoferii circulă cu numerele de înmatriculare expirate sau dacă au trecut pe culoarea roșie a semaforului.

În cazul în care omiteți o astfel de infracțiune să știți că sancțiunea o veți primi în format electronic, după ce situația a fost evaluată de un polițist.

De când se va se vor întâmpla toate aceste lucruri? Ei bine, proiectul va fi pus în aplicare de la începutul anului 2024.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si