Toma Mihoc lucrează de ani buni la Grădina Zoologică din Oradea așa că a învățat pe de rost din năravurile fiecărui animal în fiecare. Vara, când temperatura din termometre depășește 35-37 de grade Celsius, bărbatul le pregătește viețuitoarelor o hrană specială, rece și bogată în vitamine.

Citește și: VIDEO- Un măgar sălbatic somalez a devenit vedeta unei grădini zoologice din Chile

„Ca să se răcorească înainte de culcare, punem un iaurt grecesc gras și va fi exact aproape ca o înghețată din magazin, poate mai bună, punem și multe, punem și lapte și apoi o ținem la rece până diseară, până atunci va fi o înghețată perfectă.”

Îngrijitorii prepară pe bază de fructe, peste care pun bucăți de gheață 

Când nu au timp pentru prepararea înghețatei, îngrijitorii concep pe loc o mâncare pe bază de fructe, peste care presară bucăți mari de gheață care să mai răcorească animalele. De altfel, majoritatea mâncărurilor sunt ținute în aceste zile în congelatorul din incinta grădinii.

„Aici avem lebeniță, astea în fiecare zi dăm la urși, stau cam o oră la congelator plus aici au mâncarea pentru diseată, e pregătită în găleți și primesc hrană rece.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Multe dintre animale au învățat deja zgomotul produs de roaba cu care este adusă mâncarea așa că îi așteaptă în geam pe îngrijitori. Este și cazul lemurienilor, care pe lângă fructe primesc chiar și înghețată cumpărată direct din magazin.

„Le dăm o înghețată de preferat să fie cu alune sau cu fructe, e din comerț, le place și a noastră, o ling, știu că e rece, primesc în fiecare zi.”

Grădina Zoologică din Oradea a luat măsuri pentru ca animalele să facă față temperaturilor caniculare

Hrana rece și înghețata nu sunt singurele măsuri luate de Grădina Zoologică din Oradea în această perioadă caniculară.

Sorin Coman, tehnician veterinar: „Fiecare specie în parte beneficiază de un bazin de hidratare, special pentru fiecare specie, unde apa este schimbată după cum se obsearvă în fiecare zi.”  

În această perioadă, un îngrijitor urmărește în fiecare noapte pe camerele de supraveghere, evoluția fiecărui animal în parte, astfel încât problemele cauzate de temperaturile ridicate să nu se transforme în tragedii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si