Canicula a revenit așadar medicii se așteaptă din nou la multe cazuri de toxiinfecție alimentară. Specialiștii spun că nu doar mâncarea e problema, ci și băutura. Iată ce ne dezvăluie medicul Adrian Marinescu.

Citește și: Cocktailuri simple cu gin: 3 rețete pe care să le încerci acasă

„Și lichidele provoacă toxiinfecție alimentară”

Adrian Marinescu, medic: „Este o realitate în sezonul cald.

Practic, se dublează cazurile care se prezintă la camera de gardă. Trebuie să ne obișnuim pentru că vom avea zile de caniculă, cam în fiecare an. Toxiinfecția alimentară nu apare numai de la alimente. Sigur, mai frecvent de la alimentele care, într-adevăr, pot să altereze. Și lichidele provoacă toxiinfecție alimentară. De exemplu, de la bere apare destul de frecvent. Contează cum depozităm lichidele, dar mai contează și mâinile murdare pentru că, de multe ori, bolile infecțioase se transmit cu ușurință. În momentul în care regulile de igienă sunt neglijate, riscul să apară o infecție digestivă este mare. La cei mici poate să apară deshidratarea în câteva ore. Probleme pot apărea și la persoanele cu boli cronice și boli pulmonare hepatice. Aceste persoane au o probabilitate mai mare de a dezvolta complicații.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si