Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din magazine. Așa se traduce noua măsură a Guvernului prin care prețurile la alimente de bază ar fi trebuit să scadă semnificativ. Estimările guvernanților nu există și în realitate, spun oamenii. Tocmai din acest motiv, autoritățile au început controalele.

Foarte dezamăgiți, pentru că una se spune, alta se face. Și măcar nu se face, unitar fiecare cu comisionul lui.

Doamna din imagine spune că merge zilnic la cumpărături, așa că știe bine prețurile de la rafturi. Chiar dacă de la 1 august Ordonanța Guvernului ar fi trebuit să ieftinească produsele de bază, în realitate acest lucru nu se aplică peste tot.

Citește și: Marcel Ciolacu, vești proaste pentru IT-iști: ”Vreți să riscăm să pierdem aceste miliarde și să n-aveți ce munci, sau să ne așezăm la masă și să înțelegem că România nu își mai permite?”

Ieftiniri doar în Guvern, nu la raft

Știți cum este, omul spune că speranța moare ultima. Ei tot au sperat, dar rezultatele sunt cu totul altele.

Cei de la PSD s-au lăudat pe rețelele de socializare cu prețurile scăzute drastic la raft, numai că în realitate nu se prea regăsesc în supermarket-uri.

Am comparat prețurile pentru trei dintre alimentele de pe listă.

În postările social democraților, mălaiul ar costa după reducere aproximativ 3,40 lei, dar în magazine nu prea îl găsești sub 4 lei. La fel se întâmplă și cu ardeiul capia. Diferența e de peste un leu, iar cartofii albi noi, de la un preț anunțat de aproape 2 lei costă 3.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Cartofi noi cu 2 lei ați văzut undeva cu 2 lei?

Nu, exclus așa ceva, nici vorba nu.

Făină, mălai?

Eu nu știu dacă au scăzut, nu cred că au scăzut atâta, dar ulei am auzit. Nu l-am văzut"

Așa că Premierul a anunțat controale, iar inspectorii ANAF au început deja verificările în marile magazine.

Cum era de așteptat comercianții au găsit soluții să evite pierderile: ori au scumpit celelalte produse de pe raft, ori le au scos de la vânzare pe cele care aduc câștiguri mai mici.

Și președintele consiliului concurenței spune că marile lanțuri de magazine riscă amenzi de milioane de euro în cazul în care nu vor reduce corect prețurile alimentelor de bază.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Asta nu este ieftinire, praf în ochi românilor, atât"

"N-am observat, de multe ori am văzut că parcă ar fi puțin și mai mari"

Potrivit Guvernului prețul redus e stabilit acum prin plafonarea adaosului comercial la maximum 20%. În timp ce prețurile pentru alimentele de bază ar trebui să fie mai mici, Guvernul pregătește creșteri de TVA pentru mai multe produse și servicii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si