O bătrână de 80 de ani din comuna Mogosesti-Siret a fost cât pe ce să cadă pradă hoților. Femeia a crezut că cei care i-au bătut la poartă sunt de bună credință, mai ales că s-au prezentat ca angajați la cadastru.

"În ultima perioadă au început anumite persoane, sub pretextul că sunt de la cadastru, că vor să monteze nu știu ce stâlpi în grădina persoanelor vârstnice", a declarat Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret.

Norocul bătrânei a fost că o vecină i-a observat pe cei doi escroci, un bărbat și o femeie și i-a luat la întrebări. În acel moment, hoții s-au speriat, s-au urcat în mașină și au plecat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"O vecină din apropiere a văzut un taxi de Neamț, fiind străini de localitate", a continuat primarul.

Imaginile au ajuns și la polițiștii care încearcă acum să dea de indivizi înainte să facă și alte victime.

"Polițiștii din cadrul secției numărul 10 Poliție Rurală Ruginoasa au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor și luarea măsurilor legale care se impun", declarat Adina Ioana Ciobanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iași.

Hoții care acționează în acest fel caută, de cele mai multe ori, persoane vulnerabile, în vârstă, care nu pun prea multe întrebări. De aceea, este important să nu le permiteți accesul în curte sau în locuință până nu vă convingeți că aceștia reprezintă într-adevăr o instituție sau prestează un serviciu de utilitate publică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si