Intervenția salvamontiștilor hunedoreni, cu elicopterul, în Munții Retezat, a salvat mai mulți turiști. Aceștia au fost coborâți de pe Masivul Retezat în siguranță, iar câteva persoane au necesitat îngrijire medicală din cauza problemelor de sănătate.

Salvați cu elicopterul

Salvamontiștii hunedoreni au efectuat mai multe operațiuni de salvare a turiștilor care s-au aventurat pe Masivul Retezat. Apelul către salvamontiști a fost efectuat de turiști.

La cerere, salvamontiștii hunedoreni au intervenit, cu elicopterul, pentru a-i aduce, la poalele muntelui, în siguranță, pe turiști.

Prima intervenție aeriană a salvamontiștilor s-a realizat pentru a salva un turist cu luxație de gleznă, pe Culmea Lolaia din Retezat. După ce au ajuns la turist și i-au făcut verificările necesare, salvamontiștii au cerut un echipaj aero.

Turistul cu glezna luxată era însoțit de un grup. Membrii grupului erau epuizați și au necesitat ajutor spre coborâre. Aceștia au fost monitorizați și coborâți spre Baza Salvamont Râușor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A doua intervenție s-a realizat pentru a salva un turist diabetic. Persoana în cauză a suferit o scădere de glicemie, intrând în șoc glicemic. Turistul a fost salvat, de asemenea, cu ajutorul unui echipaj aero.

Citește și: EXCLUSIV- La mulți ani salvatorilor montani!/ Sergiu Frusinoiu: ”Salvatorii montani sunt un tip aparte de oameni, foarte dedicați spontani, altruiști”

Salvamontiștii hunedoreni au efectuat mai multe operațiuni de salvare a turiștilor care s-au aventurat pe Masivul Retezat.

Salvamontiștii hunedoreni au efectuat mai multe operațiuni de salvare a turiștilor care s-au aventurat pe Masivul Retezat.

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Salvamontiștii fac recomandări turiștilor

Grupurile din care făceau parte cei doi turiști care aveau nevoie de îngrijiri medicale de urgență, nu erau pregătite corespunzător pentru trasee montane, fiind neechipați. Toți turiștii au fost coborâți în siguranță.

Salvamontiștii hunedoreni atrag atenția la modul de echipare a turiștilor care întreprind drumeții în zona înaltă a Masivului Retezat. Aceștia recomandă o planificare a traseelor, în funcție de cel mai puțin pregătit membru din grup pentru efectuarea drumețiilor pe munte.

Citește și: VIDEO- Un grup de turiști din Ungaria s-a pierdut în cea mai periculoasă râpă din Munții Rodnei. Salvamontiștii au reușit să îi salveze


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si