Mândrie națională, din nou. România s-a calificat la proba de 1000 de metri la CM de kaiak-canoe, de la Duisburg, din cadrul Jocurilor Olimpice, datorită lui Cătălin Chirilă. Tânărul sportiv a obținut medalia de argint și va reprezenta România în ediția următoare a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Paris, în 2024.

Încă o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, obținută de Cătălin Chirilă

Încă o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, obținută de Cătălin Chirilă

[Sursa foto: Facebook- Comitetul Olimpic și Sportiv Român]

Mândrie pentru România, încă o medalie de argint

Cătălin Chirilă a participat la proba de 1000 de metri la CM de kaiak-canoe. Proba s-a susținut la Daisburg. Tânărul sportiv român a reușit să obțină medalia de argint. Astfel, Cătălin Chirilă a câștigat oportunitatea de a participa și de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul următor.

Cătălin Chirilă a obținut medalia de argint după ce a parcurs cursa în timpul de 3 minute, 45 de secunde și 958 de sutimi.

Doar câteva sutimi l-au despărțit de câștigarea medaliei de aur. Martin Fuksa a obținut titlul mondial, finalizând proba în 3 minute, 45 de secunde și 124 de sutimi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru Cătălin Chirilă, dar și pentru antrenorul său, Florin Popescu, medalia de argint câștigată la proba de 1000 de metri la CM de kaiak-canoe, de la Daisburg, se adaugă la colecția de medalii. Cătălin Chirilă a obținut medalia de aur, la Daisburg, la proba de la canoe simplu 500 de metri.

Citește și: EXCLUSIV- Irina Fetecău, despre cariera în tenis: ”Din păcate, nu poate să fie un drum fără obstacole. Mereu vor fi suișuri și coborâșuri. Ar fi și anormal să ai numai realizări”

Istorie de argint la proba de 1000 de metri

România continuă să scrie istorie la proba de 1000 de metri la CM de kaiak-canoe. Cătălin Chirilă a adus încă o medalie României, la acestă probă.

România continuă să scrie istorie la proba de 1000 de metri la CM de kaiak-canoe.

România continuă să scrie istorie la proba de 1000 de metri la CM de kaiak-canoe.

[Sursa foto: Facebook- Comitetul Olimpic și Sportiv Român]

În anul 1963, Simion Ismailciuc a obținut medalia de aur, fiind urmat de Ivan Patzaichin, în anii 1973 și 1977, de Aurel Macarencu, în anul 1986 și de Cătălin Chirilă în anul 2022, care au obținut aceleași reușite.

În anul 1975, Ivan Patzaichin a câștigat medalia de argint. Această medalia fost obținută și la competiția din 1983 de Costică Olaru și în 1993 de Victor Partnoi.

Bronzul a fost câștigat în 1974, 1978 și 1979 de campionul Ivan Patzaichin. În anul 1985, medalia de bronz a fost obținută de Aurel Macarencu, iar în 1994 de Victor Partnoi, potrivit news.ro.

Citește și: Victorie pentru România! Sportivul Tudor Moșoi a obținut medalia de aur la judo


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si