Chiar astăzi, în Mangalia, un bărbat a fost salvat la limită, dar Raluca Sevastru, colega mea colega mea, ni se alătură cu detalii.

Bună seara, Raluca!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Bun găsit, tuturor. Este vorba de un turist în vârstă de 45 de ani din Republica Moldova, care a intrat în mare, deși salvamarii arboraseră steagul roșu. În aceste condiții, îmbăierea este interzisă, pericolul de înec fiind crescut. Bărbatul nu a ținut cont de indicațiile salvamarilor, iar la un moment dat, nu a mai putut să iasă singur din apă. Acesta a fost adus la mal de către salvamari, fără puls, însă medicii ajunși la fața locului au reușit să-l readucă la viață în urma manevrelor de resuscitare. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spitalul județean cu un elicopter. În Costinești o familie a fost scoasă din apă în ultimul moment și în Eforie Nord au avut loc numeroase intervenții, asta pentru că în multe stațiuni din sudul litoralului este arborat steagul roșu. Deși sunt atenționați să nu intre în apă, turiștii ignoră cu desăvârșire indicațiile salvamarilor se ceartă de multe ori cu ei, pe motiv că sunt în vacanță și nu vor să stea pe nisip.

În această vară au fost recepționate aproape o mie de apeluri la 112 pentru persoane aflate în pericol la munte sau pe litoral. De exemplu, la munte, din șapte sute patruzeci și trei de apeluri, treisprezece s-au referit la căderi de la înălțime, iar o sută nouăzeci și trei pentru persoane rătăcite. Aici, la Constanța, cele mai multe apeluri au vizat incidente în stațiunea Mamaia. Deocamdată, acestea au fost informațiile de la malul mării, la revedere.

Citește și: EXCLUSIV- Final de sezon cu vânt puternic pe litoral. Avertismentul salvamarilor: ”Noi nu suntem aici ca să stricăm concedii. Când este marea agitată și este furtună, să respectăm cu toții regulile”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si