Primarul din comuna Ceatalchioi, Tulcea, zona în care au fost găsite resturi din drone rusești care au explodat, cere ca localnicii din zonă afectați să fie strămutați.

În acest timp se fac pregătiri pentru ca românii să părăsească zona afectată în siguranță. Drona care a explodat ar fi fost lansată de ruși asupra Portului Ismail.

Citește și: Localnicii și turiștii din Delta Dunării sunt îngroziți, după atacul rușilor de la graniță: „Se aude iarăși! Ține-te bine!”

Oamenii din zonele unde au căzut rămășițe din drone rusești vor fi strămutați

Prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu, a pus la dispoziția localnicilor ambarcațiuni și mai multe mașini pentru a ușura procesul.

„La acest moment, suntem alături de ei cu efectivele MAI, ISU. Astăzi se vor pune la dispoziție localnicilor niște ambarcațiuni, niște mașini ISU", a declarat Dan Munteanu, potrivit Antena3.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Primarul din Ceatalchioi cere strămutarea localnicilor afectați de explozia dronelor rusești

Primarul din Ceatalchioi cere strămutarea localnicilor afectați de explozia dronelor rusești

[Sursa foto: tulceanoastra.ro]

Primarul din Ceatalchioi cere ca oamenii care vor fi evacuați din zona în care au căzut rămășițe din drona rusească, să primească condiții similare cu cele ale refugiaților ucraineni și să li se pună la dispoziție cazare și mâncare.

Cine a găsit, de fapt, drona rusească?

Se pare că cel care ar fi găsit bucățile din drona rusească nu ar fi fost Ministerul Apărării, ci primarul comunei Ceatalchioi.

Ministerul Apărării doar ar fi derulat verificări după ce primarul ar fi dat alerta.

Prefectul din Tulcea a spus că a aflat despre elementele ce par a fi bucăți dintr-o dronă rusească în ziua de marți sau miercuri.

Citește și: "Războiul nuclear e consecința inevitabilă a invaziei din Ucraina", spune un general rus

„Dacă nu mă înșel, am aflat marți sau miercuri. Am aflat de la o discuție de la domnul primar și într-o altă discuție cu o altă persoană, dar nu vă pot spune cine este respectiva persoană. Această chestiune a venit pe un mesaj, dar nu vă pot da lămuriri pe aceste aspecte", a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si