„Cum ți se pare că a decurs până acum? A decurs bine, dinții s-au mișcat repede, doar că stau eu prost cu răbdarea și vreau să-l dăm jos pentru a avea zâmbetul perfect.”

Ioana poartă aparat dentar. Vrea să-și alinieze dinții ca să fie pregătiți pentru aplicarea fațetelor dentare.

Citește și: VIDEO- Consumul excesiv de zahăr ne afectează dantura. Cum putem preveni cariile? „Tot ce înseamnă alimente procesate ar trebui evitate”

Ioana, pacientă: „Sunt foarte nerăbdătoare, e un complex deja care nu mă lasă să zâmbesc neapărat tot timpul. Când fac fotografii fie încerc să-mi ascund zâmbetul, fie îl editez.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A ajuns pe scaunul doctorului Andrei Capră cu întrebarea...merită sau nu fațetele dentare? Decizia o ia fiecare pacient în parte, de regulă după ce află că...

Dr. Andrei Capră, medic stomatolog: „Realitatea este că procesul este ireversibil, adică fațetele se aplică pe dinți și șlefuim, dar nu este neapărat necesar să șlefuim foarte mult dintele.”

Fațetele dentare sunt personalizate pentur fiecare pacient

Fațetele sunt personalizate după nevoile fiecărui pacient, și se fac măsurători astfel încât rezultatul să se potrivească perfect cu fizionomia.

Dr. Andrei Capră, medic stomatolog: „În urma consultului stabilim un plan de tratament în care determinăm practic tot ce are de rezolvat, după care se face un dosar foto în care noi înregistrăm mai multe etape cu el, când vorbește, când zâmbește, poziții ale dinților și așa mai departe.”

„Imediat după aplicare e posibil să apară o ușoară sensibilitate, care se estompează de la sine.”

Dr. Andrei Capră, medic stomatolog: „Există durere după fațete, dar nu pentru mult timp. Mai exact, sensibilitate rece-cald. Sunt pacienți care au o perioadă mai lungă de 3 săptămâni, alții au 2-3 zile.”

Cât despre costuri, ele diferă în primul rând în funcție de materialul folosit. De regulă, fațetele au o durată de viață între 5 și 15 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si