Update:  Dorian Popa a vorbit pe canalul său de Youtube despre relația pe care a avut-o cu Călin Donca. Artistul este una dintre persoanele care a investit în panouri fotovoltaice vândute de afaceristul din Brașov.

”Am văzut pe platformele sociale o viață a unui om ce părea un afacerist de succes”

”Consider că l-am considerat și prieten pentru că atât de frumos s-a purtat cu mine și atât de frumos mi-a vorbit încât pot să consider că l-am avut drept prieten.

Acum, voi care sunteți mai maturi din publicul ăsta ”de copii” pe care îl am eu, înțelegeți voi dinozaurii că în viață de multe ori cine ți-e prieten poate să nu-ți fie neapărat prieten și din păcate ești surprins și dezamăgit de oameni de la care nici nu te aștepți”, a spus Dorian Popa.

Citește și: EXCLUSIV: Tot ce trebuie să știi despre Prima Casă 2024 dacă vrei să cumperi o locuință/ Andreea Baila:”Un avantaj este avansul de de doar 5% în cazul în care valoarea tranzacției nu depășeste valoarea de 70.000 euro”

Dorian Popa- artist

Dorian Popa- artist

[Sursa foto: Dorian Popa - Facebook]

”Conform facturilor pe care le vedeți acum pe ecran, mi-am achitat panourile fotovoltaice de pe casa mea la domnul Călin Donca în urma recomandărilor unor apropiați, nu o să vorbim nici de apropiați că nu suntem aici să aruncăm cu pietre în nimeni. Dar, văzând că este în domeniul energiei de peste 8 ani de zile fraților, bă peste 8 ani de zile da, în care statul nu a găsit nimic, justiția nu a găsit nimic da, bun.

Văzând că este de peste 8 ani în domeniul energiei, este drept lăsându-mă și puțin în eroare de faptul că am văzut pe platformele sociale o viață a unui om ce părea un afacerist de succes, am zis ok, vreau și eu panouri de la Călin Donca”,  a mai explicat artistul.

Artistul a făcut publice și două facturi ale panourilor achitate în două tranșe, mai exact pe 29.09.2022

și o tranșă pe data de 07.10.2022.

Dorian Popa

Dorian Popa

[Sursa foto: Captură YouTube]

”Pe 29.09 i-am plătit suma de 7500-8000 de euro, 7500 cred că sunt acolo, urmând ca în ziua de 07.10, i-am achitat cealaltă jumătate de sumă, în total 15.000 de euro. Atât au costat panourile fotovoltaice de pe casa mea, este dovedibil cu orice extras de cont pe care îl poate scoate uite așa din aplicația bancară pe care o am pe telefon. În timp ce se montau aceste panouri și am fuzionat, relaționat mai mult cu domnul Călin Donca, care mi-a și cerut câteva detalii despre viața de social media, pentru că mi-a zis ”Bă, vreau să-mi spui și tu mie câte ceva”, după ce eu am adresat câteva întrebări legate de fotovoltaice. Am relaționat, am simțit o oarecare chimie, pentru că a se înțelege, nu știm încă dacă ceea ce se speculează este adevărat sau nu. Legea spune că trebuie să pleci de la prezumția de nevinovăție, însă singurul lucru care m-a speriat pe mine și m-a făcut să iau inițiativă și să fac acest vlog a fost că am văzut că de la 24 de ore de arest i s-a făcut extinderea la 29 de zile, ceea ce în accepțiunea mea niște dovezi există”,  precizează Dorian Popa.

Update:  Călin Donca a spus într-un podcast că fosta iubită l-a denunţat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

“Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din trei maşini, câte aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi”,  a explicat afaceristul brașovean.

Omul de afaceri, Călin Donca, care s-a făcut remarcat în nenumărate rânduri în mediul online atât cu mașinile de lux, cât și cu stilul său de viață a fost reținut, ieri, 19 septembrie pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și operațiuni de manipulare a pieței de capital. De asemenea, alți 4 inculpați au fost reținuți.

Milionarul își transfera banii în Dubai

"La data de 18. 09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital. În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale  pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si  măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei”, se arată în comunicatul DIICOT.  

Călin Donca - om de afaceri

Călin Donca - om de afaceri

[Sursa foto: Călin Donca - TikTok]

Liderul și-a fi însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său  și al celorlalți membri ai grupării infracționale, iar cea mai mare parte din bani a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite- Dubai. Totodată, afaceristul de 39 de ani ar fi dorit să investească în Zanzibar.

Grupul infracțional promitea câștiguri uriașe de pe urma investiției într-o monedă virtuală

Cu restul banilor, milionarul și-ar fi achiziționat bunuri de lux, precum ceasuri și mașini, în valoare totală de 340.000 USD.  Totodată, s-a descoperit faptul că membrii grupului infracțional activau în domeniul monedelor virtuale, acolo unde și-au creat de altfel și propria lor monedă și păcăleau spunând că cei care investesc în această monedă virtuală pot câștiga de 100 de ori mai mari. Astfel, de pe urma furnizării acestor informații eronate, aceștia ar fi obținut aproximativ 700.000 USD. 

Călin Donca, care s-a făcut remarcat în nenumărate rânduri în mediul online atât cu mașinile de lux, cât și cu stilul său de viață a fost reținut, ieri, 19 septembrie.

Călin Donca, care s-a făcut remarcat în nenumărate rânduri în mediul online atât cu mașinile de lux, cât și cu stilul său de viață a fost reținut, ieri, 19 septembrie.

[Sursa foto: Facebook & TikTok - Călin Donca]

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Brașov, Dolj și Buzău fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. 

Întrebat dacă îi pare rău de ceea ce a făcut, Călin Donca a răspuns ferm pentru reporterii Observator ”Dacă n-am înșelat”. Totodată, avocatul milionarului a făcut și el declarații în acest caz.

@calin.donca Vizeaza mare si nu asculta de cei ci visuri mici! 🚀 @oneshotz.fpv @one-shotz #romania #transalpina #mclaren #765 #supercar #dreamscometrue ♬ original sound- Calin Donca

„Nu există nicio plângere penală la dosar, nicio declaraţie prin care să fie reclamată vreo faptă de înşelăciune. Din punctul nostru de vedere se urmăreşte tocmai provocarea unei avalanşe de plângeri penale, astfel încât companiile să fie decapitalizate, investitorii să intre în panică" a declarat Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca.

Cine este Călin Donca?

Călin Donca este un milionar din Brașov, născut la Reșita, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, dar și în agricultură. Acesta are cinci copii cu care se mândrește și o soție care spune el, îi este sprijin încă de la început. Casa lor din Brașov este estimată la peste 1 milion de euro și are 16 camere, 6 băi, o piscină interioară, salină, 2 saune, o sală de fitness și un cinematograf. Totodată, Călin Donca, care se laudă deja pe rețelele de socializare cu succesul său de-a lungul anilor este în Top Forbes 500.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Călin Donca este un milionar din Brașov, născut la Reșita, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, dar și în agricultură.

Călin Donca este un milionar din Brașov, născut la Reșita, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, dar și în agricultură.

[Sursa foto: Călin Donca - Facebook]

Soția sa, Orianda are același succes ca și soțul său. Este contabilă la cele 18 firme pe care milionarul le controlează. Aceasta este și ea vizată în dosarul DIICOT, însă nu a fost propusă spre arestare.

Călin Donca are o companie care se ocupă cu furnizarea de energie și gaz în România, panourile fotovoltaice ajutându-l să se facă atât de cunoscut.

@calin.donca

Informatii despre parcurile noastre fotovoltaice iar la final de video... SURPRIZA😃

♬ original sound- Calin Donca

”Cred că cu fiecare an ceea ce câștig este mai multă înțelepciune decât bani și experiență, mai multă liniște mentală. Avem acum și un venit financiar constant care ne oferă această liniște, dar cu siguranță că cu timpul vor fi provocări, chiar și când sunt bani toată lumea are o problemă majoră, toată lumea are a doua problemă, toată lumea are a treia problemă, nu scapi de probleme în momentul în care dai de bani”,   a precizat antreprenorul în emisiunea Fiță cu Adiță în luna aprilie.

În ultimul său videoclip de pe TikTok Călin Donca le dădea tuturor celor care îl urmăresc un sfat legat de studii, în ascensiunea spre a deveni om de afaceri ca și el.

”Dacă faci o școală să ajungi milionar o faci degeaba. Școala este să-ți dea o bază, să-ți o pornire, trebuie s-o faci pentru că nu este grea, iar cei care spun că vor să se lase de liceu ca să înceapă business-ul sunt începători, să nu zic mai mult, pentru că ei nu înțeleg nici măcar că liceul este o banalitate față de a fi antreprenor”, a spus Călin Donca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si