Potrivit liderului grupului PSD din Senat, Lucian Romașcanu, Mirel Taloș, vicepreședintele ICR a demisionat.

Acesta a trimis demisia către Senat

Mirel Taloș nu va mai fi la conducerea ICR, de la data de 1 noiembrie 2023, potrivit unei demisii trimise de el către Senat.

Vicepreședintele ICR, Mirel Taloș, a demisionat. Care ar fi motivul?

Vicepreședintele ICR, Mirel Taloș, a demisionat. Care ar fi motivul?

[Sursa foto: Facebook-Mirel Taloș]

Mirel Taloș ar fi fost prezent în 2023 la trei ședințe ale Comitetului Director al ICR, iar de la alte 21 de ședințe a lipsit.

Acesta a demisionat cu doar câteva ore înainte de audierea de către comisiile de Cultură și Politică externă din Senat. Președintele ICR, Liviu Jicman, a cerut Senatului măsuri împotriva lui Mirel Taloș, care lipsea de la ședințele conducerii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Vicepreședintele ICR, Mirel Taloș, și-a trimis demisia către Senat. Am amânat ședința comisiilor reunite de cultură și politică externă. Vom lua act după sesizarea procedurală a Biroului Permanent de demisia domnului Taloș din funcția de vicepreședinte ICR”, a declarat, pentru Libertatea, Vlad Pufu, președintele Comisiei de Cultură din Senat.

Citește și: VIDEO- Marcel Ciolacu dorește eliminarea primarului Crevedia din partid. Legea primarului prevede că acesta își va continua, în schimb, mandatul.

„Domnul Gheorghe Mirel Taloș, unul dintre cei doi vicepreședinți ai ICR, a absentat la toate cele 31 de întruniri din anul 2022 ale Comitetului Director, organul care asigură conducerea executivă a activității curente a institutului, deși participarea la ședințele Comitetului Director este singura atribuție expresă prevăzută de lege pentru funcția de vicepreședinte”, se arată în sesizarea trimisă de Institutul Cultural Român, sub semnătura președintelui Liviu Jicman, către Senat.

Care a fost motivul pentru care nu a participat la ședințe?

De asemenea, vicepreședintele ICR a declarat pentru Libertatea, faptul că nu a participat la ședințe deoarece nu avea atribuții. 

„Nu mi-au fost delegate atribuții, cu alte cuvinte nu am obiect de activitate legal atribuit. Acest lucru face parte din amplul proces de aruncare a Institutului Cultural Român în cel mai crunt ridicol”, a fost poziția exprimată în scris de Mirel Taloș, vicepreședinte ICR, pentru Libertatea, pe data 15 septembrie.

Citește și: VIDEO- Polițistul-dealer, amenințări pentru colegi. Nu se știe dacă va mai profesa sau nu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si