Aceste vehicule sunt deja în serviciul cetățenilor, operând pe liniile 3, 6 și pe liniile 4-5, inclusiv în zona centrului comercial Auchan.

Societatea de Transport Public Local Deva a confirmat că și celelalte două autobuze electrice urmează să fie puse în funcțiune în curând, extinzând astfel opțiunile de transport ecologic pentru locuitorii orașului.

Municipiul Deva dispune acum de un total de 26 de vehicule electrice, dintre care 4 sunt autobuze de tip Karsan e-Atak- tip 1 și 22 de microbuze Karsan Jest Electric- tip 2.

Această achiziție a fost posibilă datorită fondurilor europene, care au fost alocate în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin introducerea de vehicule ecologice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Achiziționarea acestor autobuze electrice reprezintă primul pas în procesul de modernizare a transportului public local din Deva. A doua etapă a proiectului vizează modernizarea infrastructurii asociate cu transportul public local, ceea ce, potrivit primarului liberal al Municipiului Deva, va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor de transport public în oraș și la o viață mai bună pentru rezidenții săi.

Autobuzele Karsan e-Atak

Autobuzele Karsan e-Atak pe traseu

[Sursa foto: Facebook]

Ce specificații au noile autobuze electrice din Deva

Noul model de autobuze electrice care circulă în Deva, Karsan e-Atak- tip 1, are o autonomie maximă de 300 de kilometri și o capacitate maximă de 52 de călători, 18 pe scaune și 34 în picioare. Autobuzul dispune de un motor electric de 308 CP, iar bateria se poate încărca de la 0 la 80% în aproximativ 3 ore.

Autobuzele au lungimea de 8.3 metri, înălțimea de 3.1

metri și lățimea de 2.4 metri, iar greutatea brută este de 11.5 tone. Printre funcțiile de confort de care se bucură pasagerii se numără sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), prize USB, pentru încărcarea dispozitivelor mobile, culoar central larg și o podea plată, coborâtă, cu rampă de îmbarcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii.

Alte dotări ce intră în echiparea autobuzelor: camere de luat vederi în scopul identificării eventualelor acte de vandalism și asigurării siguranței circulației rutiere, sisteme electronice cu afișaj LED de informare a pasagerilor în interior și exterior, sisteme de sonorizare în interior, sistem de localizare prin GPS.

Autobuzele și microbuzele electrice au fost achiziționate pe fonduri europene, în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si