Cristina Dorobanțu, prezentatror Știrile Kanal D: „Festivalul se mută la București.”  

Laura Georgescu Baron, fondator festival:  „Anul acesta s-au împlinit 15 ani de la prima ediție. Prima ediție a festivalului s-a întâmplat la București și am spus eu să marchez în felul acesta, adică să facem cea de-a cincisprezecea ediție la Cinemateca Eforie. Acolo am debutat, după pe care ne-am mutat o perioadă la Vama Veche și 8 ani la Sinaia, un oraș absolut.”

Cristina Dorobanțu, prezentatror Știrile Kanal D: „Ce v-a influențat să mutați festivalul?”

Laura Georgescu Baron, fondator festival: „Pentru că artificiile nu erau suficiente și am spus hai să celebreze această ediție, să ne întoarcem la Cinemateca Eforie unde se întâmplă foarte multe evenimente culturale.”

Cristina Dorobanțu, prezentatror Știrile Kanal D: „Pentru a cincea oară vom avea parte de competiția internațională de scurtmetraje comice. Ce-mi spuneți despre asta?”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Laura Georgescu Baron, fondator festival: „Vă spun că scurtmetrajele intră în competiție. Au fost 803 de înscrieri din diverse țări din toate continentele și au fost selecționați numai 70.”

Cristina Dorobanțu, prezentatror Știrile Kanal D: „Publicul se poate implica activ. Poate vota?”

Laura Georgescu Baron, fondator festival: „Sigur da, publicul poate vota online și în sală pentru că toate filmele care au fost selecționate se pot viziona la cinematecă.”

Cristina Dorobanțu, prezentatror Știrile Kanal D: „Ce îmi spuneți despre premiul publicului?”

Laura Georgescu Baron, fondator festival: „Publicul votează ce vrea el, dar eu nu pot să vă spun pentru că abia în ultima seară să anunțăm premiul publicului. Va fi și un alt premiu și vor fi trei premii. Un premiu pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună regie, pentru cel mai bun scenariu și două mențiuni.”

Cristina Dorobanțu, prezentatror Știrile Kanal D: „Care va fi programul festivalului? Unde vor fi proiecțiile?”

Laura Georgescu Baron, fondator festival: „Proiecțiile vor fi toate la Cinematecă, începând cu ora 17:00, și de la ora 19:00 începem gala de descriere a festivalului. În cadrul galei vom avea un film de lungmetraj.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si