„Dacă la noi urșii sunt animalele sălbatice care se plimbă pe străzile localităților, în Italia un leu a adus panica. Animalul a mers 6 ore printr-un oraș aflat lângă Roma, până ce autoritățile au reușit să-l prindă”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Leu filmat plimbându-se pe străzile din Italia

Sălbăticiunea a adus panică pe străzile orașului italian Ladispoli, aflat la 50 de kilometri de Roma.

Scenele incredibile cu leul care merge agale pe stradă, printre case, au devenit virale pe paginile de socializare, dar au reprezentat un pericol uriaș pentru localnici. Oamenilor li s-a cerut imediat să se adăpostească și autoritățile au început dificila misiune de recuperare.
Leul fugise de la un circ ce susținea spectacole în localitate. 6 ore a umblat liberă periculoasa sălbăticiune. Într-un târziu, regele animalelor a fost sedat și capturat, iar apoi preluat de personalul circului. Primarul din Ladispoli a transmis că incidentul poate fi un exemplu pentru a pune capăt exploatării animalelor în circuri.

Citește și: VIDEO- Aproape 1.000 de urși ar putea fi uciși în următorii 2 ani. Ce propune noul proiect

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Și dacă în Italia oamenii au ajuns să se ferească de lei pe străzi, la noi nu trece ziua să nu aflăm de urși veniți în localitățile stăpânite de oameni. Cea mai recentă incursiune a sălbăticiunilor a fost filmată în Ciohorăni, din județul Iași, unde o ursoaică a sărit gardul unei case și apoi și-a chemat și cei doi pui și au umblat prin comună. Locuitorii au fost alertați să nu iasă din case, iar Poliția, jandarmii, reprezentanții ISU și de la Asociația Vânătorilor, au început căutările.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si