„O italiancă vestită pe TikTok a stârnit o veritabilă isterie după ce a avertizat că niște români ar umbla în peninsulă ca să fure copii. Ulterior au apărut și fotografiile așa zișilor răufăcători, doar că indivizii arătați cu degetul sunt niște hoți de buzunare din Timișoara care au apărut în ziarele de la noi în urmă cu mai mulți ani. Autoritățile din Italia s-au văzut nevoite să intervină ca să oprească isteria.

Doar că știrea falsă s-a rostogolit între timp și în alte țări din Europa”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Isterie în Italia. O celebră influenceriță a acuzat niște români că fură copii de pe străzile din peninsulă

„Cinci oameni umblă prin împrejurimi și fură copii. Dacă nu aș avea încrederea și certitudinea acestui lucru, credeți-mă că nu aș fi făcut videoclipul”, povestea aceasta în mediul online.

Acesta e mesajul cu care italianca a isterizat întreaga peninsulă. Influencerul le-a povestit sutelor de mii de urmăritori că pe o stradă din Catania ar fi văzut un grup de oameni care răpesc copii, cu o mașină.
Cinci persoane, repet, este vorba despre 5 persoane! 3 femei și doi bărbați!Este urgent și mai presus de toate să fii atent la copiii tăi”, a mai spus aceasta.
Mesajul s-a viralizat rapid și a creat o adevărată isterie.

Câteva ore mai târziu, de pe un alt cont de TikTok, au fost fost postate și pozele așa zișilor suspecți: cinci români.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Legea anti-hărțuire la locul de muncă, adoptată de Guvern. Sunt incriminate și mesajele online primite de angajați!

Pe rețelele de socializare s-a creat astfel o adevărată psihoză despre grupul de români care fură copii.
În realitate, este vorba despre un fake news. Fotografiile românilor au apărut în urmă cu mai mulți ani într-o publicație din Timișoara. Cei cinci erau niște hoți de buzunare, iar fețele lor au fost făcute publice atunci pentru ca oamenii să știe de cine să se ferească în mijloacele de transport în comun. Jurnaliștii italieni au verificat și ei acuzațiile, iar polițiștii le-au transmis că nici vorbă de o astfel de răpire. După ce adevărul a ieșit la suprafață, cea care a stârnit întreg valul de ură la adresa românilor a șters clipurile video. Ba chiar s-a dezis chiar de spusele ei și a recunoscut că nu a fost martoră.
„Nu am fost prezentă la momentul incidentului!Fețele, numele, dacă sunt doi, trei, patru, cinci, nu știu cine sunt. Repet, acele fotografii care circulă pe social media sunt fotografii vechi”, a spus femeia, ulterior.
Nu este prima dată când imaginea respectivă este folosită pentru a rostogoli online știri false despre români care răpesc copii. Reprezentanți ai românilor de peste hotare spun că autoritățile ar trebui să reacționeze ferm și să amendeze astfel de afirmații.
„Din păcate nu știu dacă există legislație aspră care să îi pedepsească pe cei care transmit, care difuzează asemenea fake news! Anatema se aruncă pe întreaga comunitate! Cine ne cunoaște direct, nu mușcă la astfel de minciuni! Pentru că noi suntem cunoscuți ca fiind

muncitori, serioși”, a explicat Silvia Dumitrache, reprezentant în Asociația Femilor Românce din Italia.
Fețele acelorași hoți de buzunare au fost folosite în știri false și în Danemarca, Lituania sau Croația, unde erau acuzați tot de răpiri inventate.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si