”Vestea bună este că, pentru ambele investiții, s-au făcut economii la bugetul local, de aproximativ 660.000 de lei. Acest lucru a fost posibil prin eforturile colegilor din cadrul CJ Ilfov care au gestionat proiectele din fonduri europene. Ei au monitorizat derularea investițiilor și au identificat cele mai bune soluții pentru redistribuirea sumelor aferente contractelor încheiate pentru implementare.  Odată ce contractele au ajuns la final, am supus spre aprobarea CJ Ilfov cele două acorduri de parteneriat, care conțin reașezarea bugetului pentru proiecte.

Etapa aceasta este necesară pentru a putea semna actele adiționale finale la contractele de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București Ilfov și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Îi felicit pe colegii mei care au coordonat proiectele de reabilitare a celor două mănăstiri, monumente istorice aflate în patrimoniul județului Ilfov și al României, pentru fondurile europene pe care au reușit să le atragă pentru județul Ilfov , a transmis liberalul Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat că s-au încheiat lucrările de reabilitare a mănăstirilor Căldărușani și Sitaru.

Valoarea totală a investițiilor realizate la mănăstirile Căldărușani și Balamuci (Sitaru) a fost de aproape 32,5 milioane de lei.

Istoricul Mănăstirii Căldărușani

Mănăstirea Căldărușani, situată în județul Ilfov, România, are o istorie bogată și interesantă. A fost fondată în anul 1637 de domnitorul Matei Basarab, unul dintre cei mai importanți conducători ai Țării Românești din secolul al XVII-lea. Mănăstirea a fost construită pe malul lacului Căldărușani și a servit ca un important centru religios și cultural pentru regiune.

gard manastirea caldarusani

Intrarea in Manastirea Caldarușani

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

În timpul domniei lui Matei Basarab, mănăstirea a prosperat, devenind un centru de copiere a cărților și de traduceri. Matei Basarab este cunoscut pentru interesul său profund pentru cultura și educația religioasă, iar sub patronajul său, mănăstirea a devenit un loc unde călugării se dedicau studiului și scrierii.

De-a lungul secolelor, mănăstirea a trecut prin perioade de prosperitate, dar și prin momente dificile, inclusiv distrugeri și reconstrucții. De exemplu, în secolul al XVIII-lea, a fost afectată de invazii turcești, dar a fost reconstruită și renovată de mai multe ori.

Pe lângă importanța sa religioasă, Mănăstirea Căldărușani este cunoscută și pentru colecția sa de artă religioasă și icoane, multe dintre ele fiind lucrări valoroase din punct de vedere istoric și artistic. În plus, mănăstirea este apreciată pentru arhitectura sa, care reflectă stilul tradițional românesc de construcție a mănăstirilor.

Citeste si: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?- kfetele.ro

Citeste si: Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva violenței asupra femeilor, dar videoclipurile ei sunt pline de violență și imagini vulgare"- radioimpuls.ro

Citeste si: 18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex live și sânge- antena3.ro

Astăzi, Mănăstirea Căldărușani continuă să fie un loc de pelerinaj și un centru spiritual important, atrăgând vizitatori din întreaga țară și din străinătate. Este un exemplu remarcabil al patrimoniului religios și cultural al României.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si