„Abia ieșită din Covid, China se confruntă cu un val de boli misterioase. La camerele de gardă se stă chiar și 13 ore pentru un consult de urgență. Cei mai afectați sunt copiii suferinzi cu simptome respiratorii. Iar, ceea ce se întâmplă acum în China reprezintă un motiv major de îngrijorare pentru comunitatea internațională. Organizația Mondială a Sănătății insistă ca autoritățile de la Beijing să comunice dacă este vorba despre un virus nou ori au apărut forme mai grave ale pneumoniei”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

China, supusă unui alt val de îmbolnăviri

La multe spitale din China, este zilele acestea mai rău ca pe un aeroport după anularea tuturor curselor aeriene. Mii de oameni bolnavi stau și câte 12, 13 ore la coadă ca să primească ajutor.
Cel mai grav este, însă, pentru copii. În nordul Chinei, numărul minorilor care suferă de boli respiratorii este într-o continuă creștere. Imaginile acestea nu sunt filmate în vreo gară aglomerată, ci chiar în spitalul de pediatrie din capitala Chinei! Sunt sute de părinți cu copii care așteaptă să fie consultați, unii dintre ei puși la perfuzie chiar în brațele mamei sau tatălui din cauza urgenței.

Citește și: Pneumonii confundate cu gripa și răceala. ,,Am confundat, normal, am crezut că e o gripă''

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Un oficial de la această unitate medicală a declarat că media actuală de peste 7.000 de pacienţi zilnic. Cel mai mare spital de pediatrie din Tianjin a bătut sâmbătă, însă, un record, primind peste 13.000 de copii la departamentele sale de ambulatoriu şi de urgenţă, potrivit unui post local de stat.


Situaţia din China îngrijorează întreaga lume, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut acestei țări să furnizeze mai multe informaţii despre creşterea numărului de boli respiratorii şi a cazurilor de „pneumonii nediagnosticate la copii”. Oficialii vor, în primul rând, să știe dacă avem de-a face cu un virus necunoscut până în prezent sau cu noi niveluri de gravitate a bolii. Ca răspuns, înalți-responsabili în domeniul sănătăţii de la Beijing şi din alte oraşe importante din nordul Chinei dau asigurări că:
„Nu au fost detectaţi agenţi patogeni neobişnuiţi sau noi sau prezentări clinice neobişnuite. Bolile sezoniere tipice, inclusiv gripa şi virusul sinciţial respirator (RSV), precum şi pneumonia cu mycoplasmă, o infecţie bacteriană, care provoacă de obicei o infecţie uşoară şi afectează în mod obişnuit copiii, sunt cauzele principale care au dus la această situaţie”.
În plus, explică un virusolog de la Universitatea din Hong Kong:
„În perioada de zero-Covid, aceste boli respiratorii comune au fost mai puţine deoarece oamenii evitau spitalele şi toată lumea practica o anumită distanţare socială, iar incidenţa era scăzută”.
Explozia îmbolnăvirilor din nordul Chinei vine pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii sezoniere în întreaga emisferă nordică, inclusiv în Statele Unite, unde RSV se răspândeşte la niveluri „fără precedent” în rândul copiilor. Iar de la ei au fost cazuri în care s-au îmbolnăvit și părinții sau cadrele medicale. În aceste condiții, se recomandă în primul rând purtarea măștilor de protecție în zonele afectate de focare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: