Cătălin Cherecheș a trebuit să se prezinte în sala de judecată, însă spre surprinderea tuturor acesta nu a vorbit absolut deloc. Edilul a preferat să rămână rezervat și să se supună. 

Cătălin Cherecheș așteaptă să fie dus din nou în fața magistraților

După ce a fost capturat, el a fost dus într-un penitenciar de lângă orașul Augsburg, acolo unde va rămâne până când va fi dus în fața magistraților tribunalului din München.

Potrivit informațiilor de pe site, acesta se întinde pe 7 hectare și a fost construit recent. Întregul proiect a costat aproximativ 100 de milioane de euro, iar în această închisoare încap 600 de deținuți.

Momentan nu a fost stabilită o dată în care se va judeca termenul în ceea ce privește extrădarea în România a lui Cătălin Cherecheș, potrivit informațiilor Antena 3 CNN. În continuare există însă două scenarii, potrivit Alinei Gorghiu. Primul este acela în care Cătălin Cherecheș poate fi adus în maxim 10 zile în România, dacă el consimte la predare, dar dacă nu va accepta, atunci decizia cadru prevede un termen de 60 de zile. Așadar, există și posibilitatea ca edilul să-și ispășească o parte din pedeapsă în Germania.

Cătălin Cherecheș închisoare Germania

Cătălin Cherecheș a fost dus într-o închisoare de lângă orașul Augsburg, Germania.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Greșeala fatală făcută de Cătălin Cherecheș. Așa au reușit autoritățile din Germania să îl prindă

Edilul a încercat să se ascundă în casa mătușii sale

Primarul fugar din Baia Mare a fost prins marți seară de poliția bavareză, în gara din Augsburg, Germania. În acea zonă se afla cu mătușa lui, care s-a dat jos din mașină pentru a negocia cu niște taximetriști tariful pentru o cursă în Austria. În tot acest timp, Cătălin Cherecheș a stat neclintit pe bancheta din spate a mașinii, moment în care a fost și somat să coboare din mașină și să se legitimeze.

Pentru că a refuzat, oamenii legii l-au bruscat, dovadă fiind sângele vizibil în fotografia originală transmisă de poliția bavareză. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mai apoi, primarul a fost dus în arestul poliției, care au decis să-l ducă în penitenciarul de lângă Augsburg. Cel mai probabil, din Germania, Cătălin Cherecheș plănuia să plece în Viena, iar posibil de acolo ar fi urmat să plece în Italia, acolo unde ar avea și o proprietate. 

Cătălin Cherecheș prins Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, în apropierea unei gări.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce avere are Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare, miliardar în euro

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Edilul fugar ar fi ales Germania ca și loc unde să se ascundă, deoarece acolo își dusese o mare parte din bani, dar, cu toate acestea autoritățile știau adresa unde locuia femeia, așadar acela ar fi putut fi printre primele locuri unde

ar fi putut fi căutat. Pe data de 24 noiembrie acesta a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de mită. Tot în aceeași zi a fost și dat în urmărire internațională.

De miercuri, cineva i-a luat și atribuțiile de primar lui Cătălin Cherecheș, acum atribuțiile lui fiind preluate oficial de viceprimarul Doru Dăncuș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si