„Valul de viroze care a umplut spitalele din China se răspândește rapid și în Europa. În doar câteva zile, Suedia, Danemarca și Franța au raportat creșteri alarmante ale cazurilor de pneumonie... misterioasă. Camerele de gardă sunt pline de copii cu simptome respiratorii, iar specialiștii o numesc o epidemie de pneumonie atipică. Medicii trag un semnal de alarmă”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Se răspândește pneumonia misterioasă din China

După ce de la mijlocul lunii octombrie China a început să se lupte cu o afecțiune respiratorie misterioasă care afectează copiii, acum, atenția OMS se mută pe epidemia care pare să amenințe și Europa. Danemarca, Franța și Țările de Jos au raportat recent o creștere a îmbolnăvirilor cauzate de bacteria Mycoplasma pneumoniae.
Experții au numit boala „pneumonie atipică” deoarece penicilina, un antibiotic comun care în mod normal ajută la combaterea infecțiilor bacteriene, nu are niciun efect. În timp ce valul de cazuri stârnește îngrijorare la nivel mondial, în România camerele de gardă sunt pline de copii cu simptome respiratorii.
Medicamentele nu mai fac față, iar părinții fac drumuri peste drumuri până la camerele de gardă.

Citește și: VIDEO- Virusuri gripale tot mai agresive. Simptomele sunt asemănătoare Coronavirusului

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Febră peste 39, tuse, nas înfundat, cam astea ar fi simptomele”, a spus un părinte.
Deși infecția cu Mycoplasma se prezintă în mod normal ca o boală ușoară, similară gripei și este cel mai des întâlnită la copii cu vârste între 6 și 12 ani, specialiștii au de data aceasta mai multe semne de întrebare în fața noii provocări din spitale.


„În primul rând, cum de o infecție bacteriană care, teoretic, are un nivel de răspândire mult mai mic decât una virală, a ajuns să fie atât de mare?”, a spus un medic de familie.
Este sensibilă deocamdată la o clasă de antibiotice la care China și India, țările la care a izbucnit prima oară acest focar. Ele sunt campioane la a produce antibiotice și totuși nu au reușit să o țină sub control.
În plus, medicii trag un semnal de alarmă. Diagnosticarea cu acest tip de pneumonie nu este deloc una facilă.
„Mycoplasma pneumonie poate fi diagnosticată printr-un test serologic, un test de sânge în care căutăm anumiți anticorpi, numai că acei anticorpi se dezvoltă unii după 14 zile de la infecție, alții mult mai devreme, dar nu sunt teste de rutină care să se facă oricând”, a explicat un mdic de familie.
În plin val de îmbolnăviri, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a încercat însă într-o conferință să liniștească populația în ceea ce privește situația alarmantă din China.
„Nu credem că acesta este un agent patogen nou, credem că acesta exista”, a spus acesta.
Ce se știe despre această nouă formă de pneumonie este că, în cazul adulților poate fi reactivată în orice momente de un alt virus.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: