Matei, un copil de 7 ani din Brașov a primit o nouă șansă la viață, chiar în zi sfântă. Copilul era grav bolnav, iar medicii din România au decis ca cel mai bine acesta să fie transferat în afară.

Minune de Crăciun: O inimă primită în dar

Așadar, el a primit o inimă nouă printr-o tehnică revoluționară, la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo, Italia.

Donatorul a fost un adolescent în vârstă de 16 ani, Nicholas, care a suferit o afecțiune cerebrală încă de la naștere. Acesta mai supraviețuia doar cu ajutorul aparatelor. Părinții săi au luat decizia de a-l deconecta, însă singura condiție a fost aceea de a ajuta un alt suflet care are atât de multă nevoie.

În sala de operație, inima lui Nicholas a fost „repornită” folosind o tehnică specială de circulație extracorporeală (Ecmo) și implantată apoi în corpul lui Matei.

Citește și: Plan roșu de intervenție în Prahova- o pensiune turistică, în flăcări. Infern pentru turiștii cazați la Ferma Dacilor. 8 persoane date dispărute

Părinții copilului, rugăciune pentru fiul lor grav bolnav

Operația nu a fost deloc simplă. Ea a durat 13 ore şi a fost o premieră în Italia. Familia lui Matei s-a rugat în tot acest timp pentru fiul lor, care acum este într-o stare foarte bună.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„El nu știe că i s-a făcut transplant”, a spus Oana Răduți, asistentă medicală în Italia și președinta Asociației Aletheia care s-a ocupat de cazul lui Matei. „ A știut că merge cu mine pe o navă spațială când a intrat în sala de operație”,  a mai adăugat aceasta.

Citește și: Tragedie după tragedie, în ziua de Crăciun! Un bărbat s-a aruncat de la etajul doi al unui spital din Satu Mare și a murit pe loc. Ce se întâmplase cu el în urmă cu câteva zile

Tot Oana Răduți a spus că starea lui Matei începea să se înrăutățească pe zi ce trecea, iar inima lui putea să se oprească în orice moment. Încă nu se știe când copilul se va întoarce din nou acasă.

Prima implantare a unei inimi artificiale la un copil din România a fost realizată la Târgu Mureș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si