Creștinii au o mare curiozitate, după cele trei zile ale Crăciunului. Se spală pe 28 decembrie 2023? Iată ce spun preoții și care este recomandarea acestora.

Se spală pe 28 decembrie 2023?

Potrivit preoților, în data de 28 decembrie 2023, se poate spăla. Femeile și bărbații au dreptul să spele rufe pentru că nu este zi de sărbătoare în calendarul ortodox. Astfel, spălatul rufelor în această zi nu este considerat un păcat.

28 decembrie 2023 este prima zi după sărbătorile Crăciunului în care se poate spăla. De asemenea, fiind o sărbătoare fără cruce în calendarul ortodox, creștinii pot face diferite treburi prin casă sau gospodărie, fără a avea teamă că pot păcătui.

Citește și: Bugetul pentru 2024 a fost aprobat! Ministrul Muncii: „Sunt bani pentru pensii și pentru toate celelalte creșteri prevăzute”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

femeie care baga la spalat

Se spală sau nu pe 28 decembrie?

[Sursa foto: istockphotos]

Se sărbătoresc cei 20.000 de Mucenici arși în Nicomidia

Biserica Ortodoxă îi pomenește pe data 28 decembrie 2023, pe cei 20.000 de Mucenici arși în Nicomidia. Moartea creștină a Mucenicilor, deveniți martiri, a avut loc în anul 287, când împăratul Maximilian a întreprins acțiunea de persecutare a creștinilor.

Mucenicii arși de împăratul Maximilian puteau să își salveze viața dacă și-ar fi lepădat credința pentru Dumnezeu. Mucenicii au refuzat. Împăratul Maximilian le-a oferit daruri pentru a-i convinge să își abandoneze credința, dar Mucenicii au continuat să creadă în Dumnezeu. Știind teroarea la care aveau să fie supuși, Mucenicii nu și-au lepădat credința și au murit martiri.

Citește și: Câte zile libere legale de la stat avem în 2024? Lista completă cu sărbătorile legale pentru angajați

produse de curatenie in galeata

Oamenii pot face treburi casnice

[Sursa foto: istockphotos]

Ziua de 28 decembrie 2023 nu este notată în calendarul ortodox nici cu cruce roșie, nici cu cruce neagră. În aceste condiții, creștinii au dreptul să spele rufele sau să facă alte activități în gospodărie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si