Programul ambițios vizează un număr de până la 12 milioane de participanți și dispune de un buget consistent de 26,51 miliarde de euro.

Programul Erasmus+, activ din 1987, susține educația și formarea oferind tinerilor, în special studenților, elevilor și ucenicilor, oportunități variate de a studia, de a se forma și de a lucra în străinătate. Acesta include, de asemenea, opțiuni pentru cursanții adulți și personalul didactic.

26.000 de proiecte aprobate in 2022 in Programul Erasmus+

Doar în 2022, Programul Erasmus+ a înregistrat 26.000 de proiecte contractate și a sprijinit peste 73.000 de organizații, evidențiind impactul semnificativ al acestui program în domeniul educației.

Raportul votat a avut ca obiectiv analizarea și evaluarea execuției programului Erasmus+, rezultatul unor consultări intense cu diverse părți interesate. Principalele concluzii și recomandări ale Parlamentului European includ:

- Granturile Erasmus nu acoperă integral costurile suplimentare ale studiilor în străinătate, motiv pentru care finanțarea pentru educație în cadrul bugetului UE ar trebui să crească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: O femeie din Mureș a fost decapitată de un camion în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni- wowbiz.ro

- Modificările acordului de grant ar trebui să fie o prioritate pentru a asigura că toți participanții primesc granturile înainte de începerea mobilității lor în cadrul programului Erasmus+.

- Obstacolul major în calea incluziunii este nivelul insuficient al granturilor, iar strategiile trebuie dezvoltate pentru a asigura accesul efectiv al grupurilor subreprezentate la oportunitățile Erasmus+.

- Recunoașterea integrală a creditelor a fost o problemă, iar Parlamentul solicită eforturi pentru o mai bună recunoaștere a creditelor obținute în perioadele de mobilitate.

- Se recomandă relaxarea cerințelor administrative la toate nivelurile și etapele, inclusiv în etapa de depunere a cererilor.

Europarlamentarul Dan Motreanu a publicat aceste concluzii pe pagina sa de Facebook, subliniind necesitatea unor îmbunătățiri semnificative în cadrul Programului Erasmus+.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si