"Cea mai mare comună din România se sufocă din cauza numărului uriaș de mașini. Drumul parcurs între Florești și Cluj-Napoca de cei care merg la muncă sau la școală durează chiar și 2 ore, deși vorbim de numai 10 kilometri. Există și soluții. Metroul, de exemplu, care este momentan la faza de proiectare. Anul viitor ar trebui să înceapă și primele săpături", a transmis Cristian Sbbagh.

Cel mai lung drum spre școală și muncă

Drumul dintre Florești și Cluj-Napoca este un adevărat calvar la orele de vârf, spun cei care fac naveta zilnic între cele două localități.

După o oră și câteva minute, șoferul ajunge într-un cartier aflat la una dintre ieșirile din oraș. Iar până în centru, mai avem de așteptat.

Un tânăr care locuiește în Florești a făcut un calcul...

"Noi ne petrecem în medie cam 2 ore pe zi în trafic. Asta înseamnă 10 ore pe săptămână, 40 de ore pe lună, 480 de ore pe an. Adică fix 20 de zile pe an în trafic", a spus un tânăr.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"E foarte aglomerat, mai ales la orele de vârf desigur. Cred că e cea mai aglomerată localitate din zona Ardealului", a spus un participant la trafic.

Măsurătorile arată că pe E60, între localitățile Florești și Cluj-Napoca se înregistrează un vârf de 75.000 de vehicule într-o singură zi.

"De aici din centrul comunei Florești până în centrul Clujului sunt aproximativ 10 kilometri. Distanța care în mod normal cu mașina se parcurge în 20-25 de minute, dar șoferii spun că la orele de vârf petrec în trafic chiar și două ore.

Asta pentru că Floreștiul a devenit un soi de cartier-dormitor al Clujului", a transmis Silvia Cseh, reporter Știrile Kanal D.

Metroul, soluția la haosul de pe șosele, este în faza de proiectare. Lucrările ar trebui sa înceapă pe 1 martie 2024, iar primele săpături se vor face chiar în comuna Florești. Metroul ar trebui finalizat în 2032, dacă lucrările încep la termen.

Citește și: VIDEO- Spectacol pe două roți la Cluj. Pentru prima dată în România a avut loc o etapă a Campionatului Mondial de SuperEnduro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: