"Un fost primar din Olt a fost condamnat definitiv după ce a luat bani de la fermierii și afaceriștii din zonă, sub pretextulul organizării bâlciului comunal. Banii ajungeau, însă, în buzunarul edilului, care primea sume cuprinse între 100 și 1000 de lei. Când oamenii nu puteau cotiza, mai marele comunei le cerea bunuri din gospodărie, precum un frigider sau o bicicletă. Schema a funcționat timp de 10 ani, perioadă în care s-au adunat 117 șpăgi", a transmis Cristian Sabbagh.

Primar condamnat pentru 117 de șpăgi

Fostul primar este surprins la petrecerea câmpenească pe care a organizat-o ani la rând. Încă din 2008, edilul a colectat bani de la oameni, sub pretextul că sumele vor fi folosite pentru organizarea bâlciului anual.

"În prima fază am plecat de la 2-3 milioane, bani vechi, am ajuns la 5 milioane și ultima dată 10 milioane, 1000 de lei. Odată cu creșterea fermei, creșteau și banii către primar", a declarat Ștefan Mitrică, fermier.

Mai marele comunei cerea sume cuprinse între 100 și 1000 de lei de la fiecare persoană care deținea o firmă, un utilaj agricol sau un teren. Cei care au refuzat spun că au avut de suferit.

"Cred că am avut într-un an, pe parcursul a trei luni, 10 controale. ANAF, ITM, OPC...

la magazin? La magazin", a spus proprietara unui magazin.

Când banii nu-i erau suficienți, primarul cerea bunuri din gospodăria oamenilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"I-a dat telefon soțului. Să te prezinți cu două biciclete la primărie. Că altfel ne va face rău. Din cele două biciclete pe care le-a cerut, i-am dat una singură. Un frigider, pe care l-a dus la primărie. Cred că în decurs de 10-12 ani, vreo 7000 de lei. Pe lângă bunuri. Încă am teamă de el. Mă gândesc că și de acolo poate să ne facă rău", a spus proprietara unui magazin.

Nici angajații primăriei nu o duceau mai bine, ne spun chiar ei.

"Tot timpul oamenii ne ziceau: nu există nicio comună unde se procedează așa ceva, nu există așa ceva, de ce veniți peste noi, nu ne dați chitanțe. În fiecare an ni se spunea suma să nu fie mai mică decât anul trecut, eventual mai mare. Persoanele, societățile care spuneau domne, nu am, nu mai dau 700, dau și eu 500. Nu. Mă avertiza să nu primesc. Am fost forțată să-mi dau demisia", a declarat Costina Rădulescu, fostă casieră.

"Calvarul a început de la domnul primar, când nu am declarat ce a vrut dânsul în procesul în care este deja condamnat. Semănase teroare în instituție, nimeni nu avea curaj să zică nimic. Au plecat toți, peste 10, deci au plecat toți angajații din cauza dânsului. Ori prin demisie, ori prin transfer", a declarat Florin Iova, fost inspector la primărie.

Timp de 10 ani s-au adunat 117 șpăgi. În 2018, un localnic a acceptat să participe la flagrant.

"În denunț am scris tot ce s-a întâmplat, din 2008 până în 2018. Și cum v-ați întâlnit cu domnul primar să-i dați acei bani? În birou. Îi dădeam suma de bani, eu îi număram în fața dânsului, chiar așa se aude și pe înregistrare", a declarat Nicu Liviu, proprietar firmă de construcții.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acum edilul a fost condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni pentru luare de mită și a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova.

Citește și: VIDEO- Am dat ciolanul pe cozi și oase de porc. Românii exclud carnea și brânzeturile din alimentație, din cauza prețurilor exagerate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: