Marți, 13 februarie 2024, un elev de 15 ani de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida a folosit un spray paralizant. Acesta se afla în timpul unui conflict cu un alt elev. Mai mulți colegi au început să acuze iritații oculare și nazale.

Echipajele de salvare s-au deplasat în scurt timp

În acest caz, reprezentanții unității de învățământ au sunat la numărul de urgență 112.

În scurt timp, opt echipaje SMURD, patru ambulanţe, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială CBRN, dar şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov au ajuns la fața locului. 

"Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.
Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.
De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.


La acest moment intervenția se află în dinamică.
Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", au transmis polițiștii bucureșteni.

Care este starea elevilor?

În urma evenimentului, 33 de elevi au fost evaluați medical. Dintre aceștia, 25 au fost transportați la spital, 14 la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar 11 la Spitalul Marie Curie.

Tânărul de 15 ani a fost audiat, alături de mama sa. De asemenea, și alți colegi de-ai tânărului au fost audiați de către anchetatori. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Elevul ar fi vrut să se apere de alți colegi care îl loveau, fapt pentru care a pulverizat cu spray lacrimogen. Tatăl acestuia a mărturisit că el a fost cel care i-a înmânat spray-ul lacrimogen.

Citește și: Ce declarații a făcut motociclistul lovit de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei: ”Nici nu s-a uitat spre mine”

Dosar penal deschis de polițiști

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, ”portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și lovire sau alte violențe”.

Citește și: VIDEO. Elevi intoxicați la un liceu din București din cauza unui spray lacrimogen. 25 de minori au ajuns la spital. Ce riscă elevul de clasa a IX-a care a folosit spray-ul?

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De asemenea, cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si