"Sufletele bunicilor sunt pline de dorul nepoților. Îi așteaptă cu sufletul la gură s ă vină la ei în vacanță, însă vremurile s-au schimbat, iar vacanțele la bunici s-au transformat în doar câteva ore de vizită... care sunt tot mai rare și trec mult prea repede", a transmis Cristian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cu dorul în suflet după nepoți

Ulițele de la țară parcă plâng după vremurile de mult apuse.

La fel și bunicii, care cu tristețe își aduc aminte de anii în care nepoții treceau mai des pe la ei.

"În fiecare zi eu plâng de dorul lor", a spus o bunică.

În Valea Părului, din comuna teleormăneană Mârzănești, liniștea domină pe străzi, la fel și în case. Această bunică mai iese din când în când în fața porții să mai dea ochii cu câte un vecin care trece spre magazinul de la colț. În zadar își așteaptă copiii și nepoții să vină în vacanță.

"- Acum sunt singură ca cucul pe creangă.
- Și așteptați doar să vină?
- Da. Când vin ei acasă...Vine... mami, ne ducem că avem treabă. Făceți, mamă... nu pot eu să îi țin...", a spus o bunică

La câțiva kilometri distanță, în satul Purani din comuna Vitănești abia că vezi vreun copil pe stradă.

Nepoții sunt în vacanță acum, dar n-au ajuns pe la bunici. Însă în curțile bătrânilor, jucăriile sunt strânse în cutii în așteptarea lor.

"Are jucării prea multe, nici nu poate să se joace cu ele într-o zi cât are de multe", a spus un bunic.

Citește și: VIDEO- Profesorul de matematică, acuzat că a agresat o minoră a fost lăsat în libertate, sub control judiciar. Dascălul a contestat decizia, însă magistrații au luat o decizie neașteptată!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Ne e dor permanent. Suntem chiar foarte fericiți când vin și ne vedem cu toții și ne întreabă mereu, le place și lor când vin aici de tataie, de mamaie", a spus un bunic.

Acest bunic își mai alină dorul când se joacă alături de câinele pe care l-au adus copiii la el acasă, dar parcă și el le simte lipsa.

"Aproape că îi e dor și la ea de copii să vină să se joace cu ea", a spus un bunic.

Îl mai vizitează o dată la câteva săptămâni, dar... stau prea puțin.

"Înainte era altfel față de acum. Acum vin și pleacă înapoi, nu stau aici. Înainte veneau, ședeau aici câte o lună, două săptămâni, trei săptămâni. Acum... nu mai. Vin și pleacă. Ne e dor de acele vremuri, dar au trecut. Pentru noi nu mai este ce era înainte", a spus un bunic.

La doar câteva case mai în față ne așteaptă și bunicul Mihai. Dacă până acum câțiva ani se auzeau copiii strigând prin curtea lui, acum se mai aud doar câinii pe care îi are în grijă.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mulți dintre părinți nu pot să își lase copiii mai multe zile acolo pentru că nu se pot bizui pe părinți, bunicii sunt și ei ocupați.

În această săptămână, elevii din 25 de județe și din Municipiul București sunt în vacanță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: