Președintele Costel Alexe a semnat contractul pentru execuția lucrărilor destinate imobilelor cu numerele cadastrale 161496 și 161497, amplasate pe strada Cuza Vodă nr. 29. Potrivit autorităților locale, costul lucrărilor se ridică la 48.005.208,84 de lei, fără TVA.

Reprezentanții CJ Iași spun că semnarea acestui contract marchează un moment crucial pentru Filarmonica de Stat "Moldova", reflectând un efort de remediere a decalajului în ceea ce privește infrastructura culturală a orașului.

Această inițiativă este văzută ca un pas important pentru revitalizarea scenei culturale a Iașului, contribuind la restabilirea prestigiului său ca centru cultural.

“Semnarea acestui contract de lucrări este mai mult decât un nou început pentru Filarmonica de Stat Moldova este și un gest de reparație morală față de Iași, capitala culturală a țării, care de două decenii așteaptă ca această bijuterie a patrimoniului să fie reabilitată. Reiterez ceea ce am afirmat cu numeroase ocazii: cultura ocupă un loc fruntaș în lista de priorități a acestei administrații liberale de la Consiliul Județean Iași. Cu această etapă suntem tot mai aproape de momentul în care artiștii și spectatorii se vor regăsi în sala de concerte a Filarmonicii pentru a celebra împreună arta. Vom reda Iașului obiectivele culturale care să reconfirme statutul său de centru cultural și spiritual al României’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Reabilitarea și modernizarea Filarmonicii de Stat "Moldova" Iași, realizată cu fonduri europene

Proiectul de reabilitare și modernizare este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7: Nord – Est – O regiune mai atractivă, într-un parteneriat între Consiliul Județean și Primăria Municipiului Iași.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a subliniat importanța culturală a acestor inițiative și angajamentul administrației de a prioritiza domeniul cultural. Totodată, colaborarea cu Episcopia Romano-Catolică Iași și Primăria Municipiului Iași a fost menționată ca fiind crucială pentru progresul proiectului.

“Pare aproape de necrezut că după o îndelungă așteptare, putem să redăm strălucirea acestei bijuterii, și cu valoare arhitecturală, dar mai ales cu valoare culturală. Vreau să mulțumesc Episcopiei Romano-Catolice Iași pentru colaborarea pe care o avem, pentru că ne-a încredințat aceste imobile și, odată cu ele, încrederea că vom face lucrul corect și vom găsi soluția pentru a le salva. Totodată, mulțumesc și Primăriei Municipiului Iași pentru parteneriatul pe care îl avem pentru a depune acest proiect spre finanțare prin POR. Reabilitarea Filarmonicii, construirea sediului Operei în Copou, construirea Sălii Polivalente sunt repere importante pentru Iași și angajamente pentru care trebuie să facem tot posibilul să le ducem la îndeplinire’’, a afirmat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Directorul general al Filarmonicii de Stat "Moldova" Iași, Bujor Prelipcean, a exprimat satisfacția față de începerea acestui proces lung așteptat de reabilitare.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 19 luni de la data emiterii Ordinului de începere a acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si