„Este ziua adevărului pentru elevii de clasa a XII-a în care le sunt testate cu adevărat cunoștințele de limba română, la simularea pentru examenul care se va desfășura în vară. Așa cum s-a întâmplat la testul pentru Evaluarea Națională, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Cum s-au descurcat liceenii la această evaluare și care a fost nivelul de dificultate ne spune în direct, Ellvira Costache”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cum s-au descurcat elevii la simularea pentru BAC?

„Prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, mai exact proba la Limba și literatura română, s-a încheiat. Noi ne aflăm chiar acum la Colegiul Economic Viilor din Capitală, unde unii elevi au ieșit veseli, alții au ieșit emoționați, unii ne-au spus că subiectele au fost dificile și că nu prea s-au pregătit pentru această simulare pentru că mai au timp să învețe până la examenul din vară. La subiectul III, elevii de la profilul real au primit un eseu după o poezie scrisă de Lucian Blaga, iar la profilul uman a picat Ion Barbu. Mâine va avea loc cea de a doua probă, proba obligatorie a profilului, iar miercuri se va susține proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 15 martie, dar nu vor fi publice. Fiecare elev își va afla nota individual.

Corectarea subiectelor se va face digitalizat, prin intermediul platformei folosite de către ministerul Educației și pentru simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Potrivit datelor ministerului Educației, peste 146 de mii de elevi s-au înscris să susțină simularea examenului maturității”, a transmis Ellvira Costache, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: Barem Română simulare BAC 2024: S-au publicat răspunsurile corecte!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: