Mica stațiune de schi Rüschegg Eywald din Alpii elvețieni nu s-a deschis nici măcar o singură dată în această iarnă, datorită temperaturilor neobișnuit de calde, tranmsite BBC News.

Citește și: Ce pârtii se închid sâmbătă? Sezonul de schi 2024 se închide timpuriu

Stațiune de schi de află la o distanță mică de Berna și a fost atât de populară pe vremuri încât a fost numită „Micul Grindelwald”, după mai faimosul vecin alpin de la poalele munților Eiger.

Rüschegg Eywald, la o altitudine de 1500 de metri deasupra nivelului mării, este încă foarte iubit. Multe familii au petrecut zile fericite acolo, însă sporturile de iarnă au devenit aproape impracticabile.

Conform sursei citate, în acest sezon de iarnă, teleschiul T-bar din Rüschegg nu a fost deschis nici măcar o singură dată.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La aproape 2,5 km este al patrulea cel mai lung teleschi din Elveția și nu pentru cei slabi de inimă.

„Am încercat să deschidem teleschiul de două ori”, spune Michael Kegel, care conduce compania de teleschi. „Dar deși era zăpadă, pământul era prea cald și umed dedesubt”.

stațiune schi elveția

Cum arăta stațiunea în anii buni

Viitor sumbru pentru stațiunea de schi din Elveția

Din păcate pentru Rüschegg, anul acesta nu a fost un caz unic.

Anul trecut, instalația de schi s-a deschis doar patru zile, iar nici 2022 nu a fost cu mult mai bun.

Pentru a atinge rentabilitatea este nevoie de minim 15 zile de schi pe sezon. Costisitorul utilaj de la Rüschegg care este folosită pentru a curăța zăpada, stă nefolosită și adună praf într-o magazie.

"Falimentul se profilează", spun administratorii pârtiilor.

A fost cândva totul atât de diferit.

Când stațiunea s-a deschis în 1969, oamenii s-au înghesuit cu miile. A fost construit un hotel mare, cu cabane de vacanță în jurul lui.

Atunci și-a primit porecla „Little Grindelwald”, un semn din cap către vecinul mai mare și mai cunoscut al lui Rüschegg, aflat nu departe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si