Un nou cutremur s-a resimțit în România. Marți, seismul s-a produs în zona Vrancea. Acesta a avut o magnitudine de 3.9, inițial fiind anunțat cu magnitudinea de 4.0, la adâncimea de 140.0 km. 

În ce orașe s-a resimțit seismul?

Cutremurul a avut loc ora locală 15:12:42 și s-a resimțit în mai multe orașe, precum:

- 39km V de Focșani

- 66km N de Buzău

- 70km E de Sfântu-Gheorghe

- 83km E de Brașov

- 94km S de Bacău

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

- 95km SV de Bârlad.

Cutremur Vrancea

Imagine reprezentativă pentru un cutremur

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Povestea cuplului care s-a reîntâlnit după jumătate de veac! Aceștia au dat frâu sentimentelor din tinerețe

Cât de pregătită este țara noastră pentru un cutremur asemănător celui din 1977?

Ieri, 4 martie s-au împlinit 47 de ani de la cutremurul din 1977. Gabriela Firea a spus cu această ocazie că Bucureștiul rămâne capitala europeană a riscului seismic, iar bucureștenii din zonele centrale stau cu frică.

”Toate șantierele pe care le-am lăsat în 2020 foarte aproape de finalizare au lacătul pe ușă, la propriu. Proprietarii din acele imobile sunt tot prin alte case, deja de 5-6 ani de când și-au părăsit locuințele și nimeni nu le spune când vor reveni acasă. Ca-n multe alte cazuri, realitatea este total diferită de cea prezentată de Nicușor Dan: programul de consolidări din Capitală este departe de succes, BLOCAT și fără prea multe speranțe pentru viitor.

De aproape patru ani, lucrările de consolidare în șantierele începute în perioada 2018-2020 sunt OPRITE”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

Cutremur Vrancea

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Prima reacție a ministrului educației, în cazul copilului agresat în toaleta școlii, în București. Ligia Deca: "Comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur"

Așadar, specialiștii trag un semnal de alarmă, deoarece în orice moment poate avea loc un seism.

"Ne putem aştepta la un cutremur major, cel puţin la fel ca cel din '77. Ar putea fi inclusiv mai puternic. Acel cutremur aproape în mod sigur o să vină într-un interval de 100 de ani. Că e azi, mâine, peste 10 peste 50 de ani trebuie să înțelgem că nu putem prezice acest cutremur", a declarat Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului pentru Antena 3 CNN.

Doar unul din cinci români are asigurarea obligatorie pentru locuinţă în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si