Pericolul vine din cer astăzi sau mâine și este alertă internațională. Un palet cu baterii, care cântărește nu mai puțin de 2,6 tone, urmează să cadă pe Pământ, undeva în Europa. Intervalul calculat pentru impactul cu solul este de astăzi, de la 14:30 ora României, până mâine, 10:30 ora României.

Pachetul de baterii a fost schimbat acum 3 ani pe Stația Spațială Internațională și, de atunci, gravitează în jurul Pământului.

A venit, iată, și ziua în care să intre în mod necontrolat în atmosfera terestră. O hartă publicată de Agenția Spațială Europeană indică Europa ca posibil loc de impact, și cei mai speriați sunt nemții. Ziarul Bild a calculat deja că resturile spațiale ar putea afecta un coridor de 35 de kilometri lățime. De asemenea, Ministerul german al protecției climatice a anunțat că mecanismele federale și statale de răspuns la criză vor fi utilizate pentru a răspunde în mod corespunzător unei posibile amenințări. NASA se aștepta ca blocul de baterii să ardă la intrarea în atmosferă. Unii oameni de știință cred, însă, că paletul, care cântărește cât o mașină SUV, este mult prea mare ca să se distrugă complet, a transmis Cristian Sabbagh.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Pisicile Maine Coon au câștigat teren pe plan mondial. Felinele participă la diferite concursuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: