Un oraș din inima Sardiniei a ales o metodă inedită de a atrage oameni în comunitatea lor! Așadar, cu ajutorul unui program, autoritățile locale  invită tinerii din întreaga lume să închirieze o casă pentru doar 1 euro pe lună. Oferta este de neratat!

Case un euro Sardinia

Imagine reprezentativă pentru Sardinia.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Miliardarul Rupert Murdoch, o nouă căsătorie la vârsta de 92 de ani! Cine este femeia cu 25 de ani mai tânără?

De ce ar fi unii oameni interesați să cumpere clădiri dărăpănate din sate izolate?

Cadrul în care este oferit proiectul "Case de 1 €" urmărește să atingă mai multe obiective sociale importante.Iată care sunt cele două obiective principale ale proiectului:

- Să ajute tinerii care au dificultăți în obținerea unui credit ipotecar, să obțină unul pentru a renova, adesea reconstrui spațiile cumpărate (la prețul simbolic de un euro).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

- Lupta împotriva depopulării rurale și a deșertificării orașelor și satelor mici care se confruntă cu această problemă.

Case un euro Sardinia

Imagine reprezentativă pentru Sardinia.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Clipe de coșmar într-un avion, după ce piloții au adormit la manșă! Ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor?

Prin intermediul programului „Work from Ollolai”, orașul Ollolai din Sardinia a reușit să atragă deja doritori. Ollolai  este un oraș mic cu doar 1300 de locuitori situat în mijlocul insulei mediteraneene, dar cu toate astea, e un colț de rai, conform declarațiilor primarului localității.

Primăria din Ollolai pune la dispoziția profesioniștilor care lucrează la distanță apartamente cu 1 sau 2 camere în case modeste, la un preț simbolic de doar 1 euro. Inițial, acest program este valabil doar pentru o singură lună, însă există posibilitatea de prelungire a șederii în funcție de dorințe.

Nu doar în acest oraș este valabil acest program, ci inclusiv în zone din Toscana până în Sardinia. Iată un scurt rezumat al municipalităților și regiunilor implicate în această inițiativă:

-Câmpia: Avellino și Zungoli.
-Sicilia: Gangi, Palermo, Palermo, Regalbuto, Enna, Salemi, Trapani, Mussomeli la Caltanissetta.
-Lazio; Patrica și Frosinone.
-Toscana: Montieri, Grosseto, Lucca și Vergemoli.
-Sardinia: Nulvi și Ollolai
-Piemont: Carrega Ligure și Alessandria
-Abruzzo: Lecce nei Mari și Aquila

Între anii 2011 și 2015, s-a înregistrat o creștere de peste 7.000 de rezidenți străini în Italia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si