Cum să alegi corect orteza de picior pentru o recuperare eficientă și rapidă?

Sportivii de performanță sunt cei mai predispuși la luxații, entorse și leziuni ale picioarelor atât în timpul antrenamentelor, cât și în timpul competițiilor.

luni 08 aprilie 2024 , 13:56

orteza picior

Orteză pentru picior

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sportivii de performanță sunt cei mai predispuși la luxații, entorse și leziuni ale picioarelor atât în timpul antrenamentelor, cât și în timpul competițiilor. Tocmai de aceea, medicii specializați pot recomanda folosirea unui echipament corespunzător, pentru eliminarea riscului de accidentare severă. Totuși, în caz de accidentarea la nivelul picioarelor, medicii recurg la folosirea ortezei, pe care le imobilizează corect, contribuind semnificativ la o recuperare corespunzătoare.

3 aspecte importante de ținut cont în alegerea ortezei potrivite

Tesa Medical cuprinde o ofertă generoasă de orteze picior de un real ajutor pentru însănătoșirea pacientului în cazul în care se confruntă cu o luxație. În continuare vor fi prezentate câteva aspecte importante de care trebuie să se țină cont pentru alegerea produsului potrivit.

1. Recomandările medicului

Înainte de achiziția unei orteze, contează foarte mult să fie consultat medicul ortoped, pentru că doar acesta poate să recomande un articol eficient de recuperare în funcție de necesitățile pacientului.

2. Tipurile disponibile de orteze

În prezent, magazinele online medicale care au în ofertă și articole de recuperare, așa cum este TesaMedical.ro, cuprind o varietate de orteze, concepute pentru contexte diferite. Se remarcă astfel:

  • orteza pentru imobilizarea piciorului, folosită ca metodă de vindecare în urma unei fracturi sau afecțiuni traumatice,
  • orteza pentru corectarea piciorului, care se recomandă pentru pacienții cu diverse tulburări de mers sau deformări,
  • orteze pentru pacienții care suferă de afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, pentru a se deplasa mult mai ușor.

3. Probarea ortezei înainte de achiziție

Ca în cazul unei piese vestimentare, înainte de achiziție, contează foarte mult ca orteza să fie probată de cel sau cea care urmează să o folosească o perioadă îndelungată, pentru a se asigura că este potrivită. Echipamentul de recuperare medicală trebuie să fie confortabil, în ciuda faptului că este fix. Astfel, dacă se experimentează disconfort sau durere în timpul purtării, cel mai probabil nu este de mărimea potrivită.

Sfaturi esențiale pentru folosirea corectă a ortezei

Există anumite greșeli care trebuie să fie evitate pentru obținerea rezultatelor dorite. În cele ce urmează vor fi prezentate câteva situații de care este bine să se țină cont pentru o vindecare ireproșabilă:

  • orteza nu trebuie să fie mult prea strânsă pe picior, pentru că presiunea crescută asupra zonei afectate ar putea intensifica durerea resimțită și îngreuna simptomele,
  • poziționarea capătă un rol esențial pentru vindecarea eficientă a piciorului. Indicat ar fi ca procedura de aplicare a ortezei să fie efectuată în întregime de medicul ortoped,
  • dacă senzația de înfierbântare se intensifică, se poate desface orteza pentru câteva minute pentru a se aerisi, însă acest lucru nu trebuie să se transforme într-un obicei,
  • orteza nu trebuie să fie folosită fără consultarea medicului ortoped,
  • echipamentul de recuperare și corectare a piciorului nu trebuie să fie purtat prea mult timp, pentru că poate să slăbească musculatura.

Cu alte cuvinte, atât pentru aplicarea, cât și pentru purtarea corectă a ortezei trebuie să se consulte medicul de specialitate. Doar acesta are competența de a stabili un plan corect de recuperare, pentru obținerea rezultatelor dorite într-un timp cât mai scurt.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”.... Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
spotmedia.ro
Centrele de date au o problemă și trebuie să alegem: Mai puțină poluare sau mai mult... Centrele de date au o problemă și trebuie să alegem: Mai puțină poluare sau mai mult Netflix?
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si