Drobul de miel este o mâncare delicioasă pe care românii o fac de Paște. În acest articol, veți găsi o rețetă tradițională de drob de miel perfectă pentru masă de Paște din 2024.

Rețetă de drob de miel tradițională

Iată care sunt ingredientele pentru drobul de miel pentru Paște 2024 și cum se prepară

Ingredientele pentru drobul de miel

  • organele de la un miel (ficat, rinichi, inimă, splina)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 2 legături de mărar verde
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 5-6 ouă fierte (opțional)
  • prapure de la miel

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște în 2024? Tradiții pentru Săptămâna Mare

drob de miel

Drobul de miel este o rețetă tradițională de Paște

[Sursa foto: Kanal D]

Mod de preparare

Curățați bine organele de miel, îndepărtând orice grăsime sau sânge. După aceea, acestea se pun la fierb. După ce sunt fierte, se lasă la răcit.

Curățați ceapa verde, usturoiul verde și mărarul. Spălați-le bine și tocați-le mărunt.

Puteți să căliți legumele într-o tigaie cu puțin ulei, însă nu este obligatoriu.

Într-un castron mare, amestecați organele de miel cu ceapa, usturoiul și mărarul verde.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Adăugați ouăle crude și amestecați bine până se omogenizează compoziția.

Pentru un aspect de sărbătoare, puteșu adăuga în compoziție și câteva ouă fierte tăiate pe jumătate sau bucăți.

Citește și: Cât costă un cozonac în marile supermarketuri înainte de Paște? Prețurile au ”explodat”

drob de miel cu prapure

Drobul de miel se poate prepară cu prapure sau fără, în funcție de preferință

[Sursa foto: Kanal D]

Pregătirea pentru cuptor

Ungeți o tavă rotundă cu unt sau ulei.

Spălați bine prapurul și tapetați tava cu el, lăsând margini pe care să le poți strânge deasupra drobului.

Turnați compoziția de drob în tavă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Strângeți marginile prapurului peste drob pentru a-l sigila.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ține drobul la cuptor timp de 50-60 de minute, până când este rumenit frumos deasupra și copt complet în interior.

Ce este prapurul și de ce se pune peste compoziția de drog de miel?

Prapurul (în diferite regiuni ale țării se mai folosesc și următoarele denumiri: prapor, prapure, prapore) reprezintă membrana care învelește organele interne ale mielului. Aceasta este formată în mare parte din grăsime.

Prapurul se pune, de obiceiu, peste compoziția de drob de miel înainte de a fi băgată la cuptor pentru ca aceasta să se închege mai bine.

Însă dacă nu vreți să folosiți prapur trebuie să puneți cu două ouă mai mult decât prevede rețeta de drob de miel, astfel încât să nu există riscul ca drobul să se fărâmițeze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si