Viața bate filmul. O dovedește un român din Țara Oașului, stabilit de ani buni în Franța. Acolo și-a cunoscut soția și au construit împreună o familie. Nu a uitat, însă, de meleagurile natale, de care s-a îndrăgostit și partenera sa. Cei doi arată acum întregii lumi cât de frumoasă este România, a transmis Simona Pătruleasa. 

Familia care unește România și Franța

Adrian și-a construit o viață peste hotare, în Franța. Iar anul acesta, pentru prima dată, și-a adus familia acasă de Paște, pentru o vacanță prelungită.

Citește și: Ce modificări pot suferi pensiile românilor din Diaspora? Propunerea legislativă de la Senat își dorește eliminarea discrepanțelor

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Adrian Covaci:   Eu am plecat din România, se vor face în curând 20 de ani. Am plecat în Franța, în zona pariziană, cu toată familia.

Adrian și-a cunoscut soția în Franța.

Iar Sahra s-a îndrăgostit de țara noastră. A avut parte de o nuntă tradițională în Țara Oașului, dar și una modernă, peste hotare.

Sahra Covaci:   Foarte frumos. Foarte, foarte frumos. Este multă tradiție și mi-a plăcut. România mi-a plăcut mult, mult pentru că e foarte frumos, foarte diferit de Franța.

Cei doi sunt și creatori de conținut pe TikTok. Sahra, de pildă, le arată francezilor cum e viața în România.



Iar Adrian a făcut o schimbare radicală de profesie. A trecut din cabinetul stomatologic, în avion.

Adrian Covaci- Acolo am studiat medicina, stomatologia, am și lucrat 7 ani în cabinet. Și uite că orizontul mi s-a lărgit, acum mă găsiți pe avion, sunt steward, fac și asta.

Toată lumea îmi spunea: locul tău e într-un aeroport, într-un avion. Și mie mi-era bine în cabinet. Și până la urmă am văzut un anunț pe internet fără neapărat să caut.

Chiar dacă sunt atrași de Țara Oașului și de tradițiile specifice zonei, viața familiei rămâne stabilită în Franța.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: