„Meseria de tractorist este brățară de aur. Salariile pot ajunge și la zece mii de lei, mai ales în perioada recoltatului, când se muncește la foc automat. Tocmai de aceea, unii preferă să îmbrățișeze această meserie, chiar dacă nu au cursuri de calificare”, a transmis Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO Prețul roșiilor, influențat de vremea de afară! Producția este afectată de gradele din termometre

Roxana s-a urcat pentru prima dată într-un tractor încă din copilărie. Chiar dacă a venit la școală în București, sufletul ei a rămas acasă, în Comana, județul Giurgiu, unde la 18 ani a obținut și permisul pentru tractor.

„Aveam undeva la 10 ani atunci când am putut ajunge la pedale. Cu bunicul meau aveam un 650, tractoarele românești de pe vremea aceea. El m-a învățat, bunicul”.

„Am vrut și la Arhitectură, Științe Politice, am făcut și master în domeniu, dar n-a fost să fie. Nu era pentru mine”.

„Soțul m-a învățat să merg cu: combine, tractoare, cap tractor, adică tir. Am luat și permisul pentru categoriile C și E”, a spus Roxana, tractoristă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Deși are numai 31 de ani, Roxana a dus mai departe meseria de tractorit, care îi aduce venituri substanțiale.

Meseria de tractorist este una din care se pot face bani frumoși

„Da! Este o meserie bănoasă, atât timp cât o faci cu drag și ai încredere. Poate depăși zece mii de lei, pentru că sunt ore suplimentare, la recoltat. Atunci nu se ține cont de sărbători, zile libere”.

Utilajul pe care îl conduce ore bune, în fiecare zi, e unul modern, dotat chiar cu tabletă și pilot automat.

„Pot schimba vitezele și manual, dar și din joystick. Are GPS, ne ajută atunci când recoltăm. Dacă mergem pe pilot automat, el salvează tot terenul pe care îl lucrăm”.

Pentru Florin, tractorul este o a doua casă. Petrece aici chiar și 1-14 ore pe zi. Un job bănos pe care îl poate face oricine, ne spune el.

„Dacă începi de la zero, trebuie să stai pe lângă cineva care a lucrat. Mie mi se pare o meserie foarte frumoasă. Se poate ajunge și pe la 7.000 de lei”, a spus Florin Gubavu, tractorist.

Uneori, ziua de muncă a unui tractorist ajunge virală și pe rețelele de socializare.

Cu toate că salariile în agricultură sunt tot mai atractive, forța de muncă e greu de găsit.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ce salariu ar putea avea un tractorist, în România? Deși este un domeniu bănos, oamenii fug de această meserie

„Nu se înghesuie tinerii noștri să devină tractoriști sau să rămână în fermă și să lucreze la brazdă. Totuși, pot să spun că cei care aleg acest drum, au o meserie asigurată”, a spus Florin Constantin, consultant în agrobusiness.

Salariul unui tractorist pornește de la 5.000 de lei net, dar poate ajunge sacu chiar depăși 10.000 de lei, dacă utilajul este mai performant și necesită mai multe cunoștințe.

Pentru a atrage și mai mult forță de muncă în agricultură, Guvernul va finanța programul „Rabla pentru tractoare”. Fermierii vor primi un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziția unui tractor nou.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si