Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal- EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Olandei cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe stadionul din Dortmund, în a doua semifinală.

Citește și: Cine sunt golgheterii de la EURO 2024 după semifinala Spania- Franța

În finala stabilită pentru duminică, 14 iulie, de la ora 22.00,

la Berlin, Anglia va întâlni Spania, care a trecut în semifinale de Franța, cu un scor identic.

Anglia s-a calificat în a doua finală consecutivă, eroul meciului fiind rezerva Ollie Watkins (90+1), care a reuşit golul victoriei într-un moment în care toată lumea aştepta prelungirile.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

Olandezii au deschis scorul prin Xavi Simons (7), dar englezii au egalat prin Harry Kane (18- penalty).

''Portocala mecanică'' a început excelent şi a deschis scorul rapid, prin Xavi Simons (7), care a pătruns spre poarta adversă şi a şutat din cădere de la 22 de metri, surprinzându-l pe Pickford.

Simons este al doilea cel mai tânăr jucător olandez care joacă o semifinală de Campionat European (21 de ani şi 80 de zile), după Arjen Robben (20 de ani şi 159 de zile), la ediţia din 2004.

Kane a urcat pe primul loc în topul golgheterilor

Englezii au preluat controlul jocului şi prima oportunitate a venit în min. 13, când Kane a şutat de la 28 de metri, dar Verbruggen a respins.

Un minut mai târziu, Kane a şutat peste poartă de la 12 metri, dar a fost contrat de Dumfries, iar arbitrajul video a dictat penalty, transformat de Kane (18).

Kane a înscris al treilea său gol la EURO 2024, devenind jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la EURO în fazele eliminatorii (6), cu unul mai mult decât francezul Antoine Griezmann.

Spania- Anglia, marea finală de la Euro 2024

Spania și Anglia s-au întâlnit de 11 ori din 1950 până în prezent. Ibericii s-au impus de patru ori, tot de atâtea ori s-au impus și englezii, în timp ce trei partide s-au încheiat la egalitate.

Câștigătoarea trofeului va primi un premiu de 8 milioane euro, iar finalista 5 milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si